Annons

Uppskattad butik prisades

Annons

MAT Sedan Peter Jonsson i oktober 2015 tog över Ica Kvantum har butiken genomgått stora förändringar – vilket syns i både omsättningsökning och nöjd kund-index.

Den som handlat på Ica Kvantum i Skellefteå de senaste månaderna har knappast kunnat undgå att de genomgått en stor ombyggnation. Inventarier har bytts ut, hyllor möblerats om och dekoren har fått ett nytt utseende.

– Vi bestämde oss för att vi vill ha en öppen och enkel butik. Förut har taktiken i matbutiker ofta varit att skapa krångliga vägar för att exponera så många produkter som möjligt på väg till och från mejeriet, men vi tror mer på att kunden ska få välja själv. Det är framtiden, säger Peter Jonsson, handlare på Ica Kvantum sedan slutet av 2015.

Det har tidvis varit stökigt i butiken, men Peter och butikschefen Alexander Björk har inte upplevt att kunderna varit missnöjda över det.

– Folk har varit oväntat positiva vilket vi är glada för. Vi gör det här för att det ska bli bättre för dem, säger Alexander.

LUFTIGARE
Den 1 juni är tanken att ombyggnationerna ska vara klara och det är då en luftigare butik som möter kunderna. Golvyta har de sparat in genom att bland annat byta ut alla hyllsystem.

– De nya är inte lika djupa, så bara där sparar vi många kvadratmeter. Sen har vi även valt att ta bort en del sällanköpsvaror som till exempelvis garn. Vi ska vara bäst på mat. Garn kan garnbutiken få sälja istället, säger Alexander.

FINT PRIS
Sedan Peter tog över har omsättningen och kundnöjdheten ökat enligt Icas undersökningar. Tidigare i maj prisades de även för just detta när de fick ta emot första pris i Guldkompassen.

– Jag tycker att det är det finaste pris man kan få inom Ica eftersom det grundar sig i vad kunderna tycker om butiken. Det känns fantastiskt kul och som ett erkännande på att vi gör saker rätt, säger Peter.

Nu är snart ombyggnationerna klara, men arbetet med att utveckla butiken slutar inte.

– Vi kommer att fortsätta lyssna på vad kunderna vill ha och jobba för att bli ännu vassare på mat och allt som hör till det, säger Alexander.

 

Artikeln publicerades i senaste numret av Megafonen – läs hela tidningen här:

Klicka här för att läsa tidningen i helskärm.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons