Annons

Strongmantävling i Skellefteå

Annons

Dennis Nordström, till vänster, och Joel Söderberg, till höger, är två av de som arrangerar kvaltävlingen i Skellefteå. Foto: Annelie Sandberg

HÄLSA I sommar arrangeras en kvaltävling till ”Sveriges starkaste man” i Skellefteå.

En av dem som sett till att kvaltävlingen placerats i just Skellefteå är Erik Wass som själv har bott i här.

– Jag fick upp ögonen för sporten för tre år sedan och har sedan dess arrangerat sju tävlingar i Umeå där jag bor nu, berättar Erik som sitter med i styrgruppen för tävlingen Sveriges starkaste man.

– Det känns underbart att vi kan placera fler tävlingar i Norrland och att det blir en kvaltävling i just Skellefteå beror mycket på att intresset har ökat kraftigt där de senaste åren. För två år sedan tränades strongman mestadels utomhus – men sedan kom möjligheten att vara i Skellefteå Crossfits lokaler och numera är det sex aktiva i Skellefteå vilket är jätteroligt.

Strongman och tävlingen Sveriges starkaste man går som namnen antyder ut på att utse vem som är starkast inom ett antal grenar.

– Kortfattat går det ut på att bära tunga otympliga saker. Det är mycket senor, muskler och kraft – skönt och fruktansvärt på samma gång, säger Erik.

Kvaltävlingen till Sveriges Starkaste man i Skellefteå är för klassen upp till 90 kg. Till tävlingen kommer deltagare från hela Sverige och de som placerar sig bäst går vidare till finalen som avgörs i Umeå senare under sommaren.

– Jag hoppas att det kan fortsätta att växa i Skellefteå så kanske vi kan lägga en final där i framtiden, säger Erik.

Från Skellefteå kommer Anton Lindberg att vara med.

– Han har utvecklats starkt och är riktigt duktig, säger Erik.

Eventet arrangeras den 8 juli i Skellefteå Crossfits lokaler och tävlingarna drar igång vid 11.00 på lördagen. Tävlingen kommer även att direktsändas på webben av AETV.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons