Annons

Artister till Byske Beach Party

Annons

Bild från 2016 års Byske Beach Party.

NÖJE Förra året besökte över 3000 personer stranden i Byske. ”Nu vill vi göra något extra för våra besökare”, säger Talal Mansour.

Den första upplagan av Byske Beach Party arrangerades 2013 och blev genast en succé. Sedan dess har eventet utvecklats till att från och med 2015 bestå av två kvällar – fredagen för de över 30 år och lördagen för de över 18 år.

I sommar, den 14-15 juli, fyller partyt fem år och för att fira det har arrangören valt att boka ett gäng välkända namn till de två kvällarna.

– Efter fyra år så vill vi verkligen bjuda gästerna på något extra, säger Talal Mansour, Lanternan, som tillsammans med sin kollega Bozan Oktay och Erik Marklund ligger bakom arrangemanget.

Till nostalgikvällen på fredagen kommer Micke Syd och Tommy Ekman, välkända från Gyllene Tider och Freestyle. Med sitt koncept ”Det bästa från Gyllene Tider och Freestyle” levererar de sin positiva energi tillsammans med bandet Rock Tools.

– Grabbarna har en häftig låtskatt från Gyllene Tider och Freestyle och lovar att bjuda på en hel del allsångsvänliga låtar under kvällen, säger Bozan Oktay.

På lördagskvällen, då åldersgränsen är 18+, kommer bland andra Oliver Ingrosso och Alex Moreno att stå i DJ-båset och se till att stranden förvandlas till ett stort dansgolv.

Oliver Ingrosso har bland annat släppt en ep-platta med Tim Berg (Avicii) och Otto Knows samt  samarbetat med stora namn som Tiesto och Swedish House Mafia. Alex Moreno var med i Byske redan förra året och gör nu comeback.

– Oliver Ingrosso är en riktigt duktig DJ och Moreno gjorde succé när han var här ifjol så vi ser fram emot att ha honom i Byske igen, säger Talal som även vill meddela att festligheterna på lördagen drar igång redan på förmiddagen med trubadurer för att skapa en skön stämning inför kvällen.

En annan nyhet från Lanternan i Byske är att de i sommar byter veckodag för sina nostalgikvällar 30+. Istället för tisdagar är det torsdagar som gäller.

– Vi kommer som vanligt att bjuda på liveband och DJ under nostalgikvällarna, men i år blir det på torsdagar för att inte krocka med ”En flotte”, säger Bozan.

Premiär på Lanternan är det dagen innan midsommarafton med musik från partybandet Hat Over Hills, då med åldersgränsen 18+.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons