Annons

Tre nya akter till Stadsfesten

Annons

Countrybandet Halm kommer till Skellefteå. Foto: Pressbild

NÖJE Lokala akt, country-band och queersalsa. De här akterna presenterade Stadsfesten på fredagen.

Stadsfesten presenterade på fredagen tre nya akter till sommarens festival. Det är The Bottles som ger sig på The Beatles mästerverk Abbey Road, countrybandet Halm och salsa-show med QueerSalsa.

The Bottles består av Olav Markstedt, Johan Nordlander, Magnus Bergner, Erik Holmström, Thomas ”Linge” Lindgren och Elin Lindström tillsammans med gästen Per Strömbro. De har tidigare uppträtt tillsammans i till exempel hyllningskonserten The Last Waltz.

HALM är ett countryband bestående av de fem medlemmarna Johanna Sandgren (banjo & sång), Lisa Johansson (piano, mandolin & sång), Maja Lundgren (kontrabas & sång), William Eriksson (gitarr) och Gustav Nestander (trummor). De har uppträtt på Country- & Rockfestivalen på Gumboda Hed somrarna 2012, 2014 och 2015 och även spelat i till exempel Belfast, Nordirland, i början av 2016.

Salsa-showen består av QueerSalsa Stockholm Performance Team som har rest hit för att visa oss dansglädje utöver det vanliga. I kombination med den färgsprakande dansen får vi ta del av dansarnas olika berättelser om hur det är för en kvinna att föra en man, hur roligt det är att dansa på scen efter 50, hur både lätt- och påklädda scenkläder passar allas kroppar, vilken dansglädje som finns i att kunna dansa med alla oavsett eventuellt kön med mera.

Sedan tidigare är dessa artister bokade till årets festival:

Sebastian Ingrosso
Peg Parnevik
Samir & Viktor
Julie Bergan
E-type
Magnus Uggla
Airbourne
Stiftelsen

Festivalen arrangeras den 28 juni till 2 juli 2017.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons