Annons

Fick fint betyg i White Guide

Annons

MAT Från Skellefteå finns tre restauranger med i den nya upplagan av White Guide.

För en tid sedan publicerade White Guide vilka restauranger som kommer att finnas med i 2017 års utgåva över det som de anser är Sveriges bästa restauranger och caféer – och idag presenterades  vilka som utmärkt sig extra mycket på en gala i Göteborg.

De restauranger som finns med i White Guide från Skellefteå är Bistro Bryggargatan, Nygatan 57 och nykomlingen Stadskällaren. Ingen av dem tog hem segern i någon kategori, men Stadskällaren fick näst bäst betyg av alla restauranger i Västerbottens och benämns som ”Mycket god klass”.

– I dag är en sådan dag som bara är helt underbar, säger Markus Richtman som äger Stadskällaren tillsammans med Mie Johansson och Pär Johansson.

Bäst betyg i Västerbotten fick Köksbaren i Umeå. Bryggargatan benämns som ”God klass” och Nygatan 57 är med under kategorin ”också rekommenderad”.

Årets bästa restaurang är enligt White Guide 2017 Esperanto i Stockholm.

– Det svenska kroglivet är fantastiskt och utvecklas för varje år – matkvalitet, service och miljö, allt blir bättre och det är med stolthet vi på White Guide ofta berättar om svensk restaurangkultur för alla nyfikna utländska matjournalister och krögare, säger Mikael Mölstad, förlagsredaktör i White Guide, på whiteguide.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons