Annons
Pea Israelsson. Arkivfoto: Skellefteå AIK

Skellefteå AIK startar damlag

Annons

Pea Israelsson. Foto: Skellefteå AIK

HÄLSA För nästan 10 år sedan la Skellefteå AIK ner sitt damlag – men nu ska det åter finnas chans för kvinnor att spela i klubben.

På en presskonferens på fredagsförmiddagen presenterade Skellefteå AIK att de inleder en långsiktig satsning på ett damlag som kommer att bedrivas i samarbete med Clemensnäs HC. Samarbetet innebär att Skellefteå AIK kommer att ta ansvaret för representationslaget.

– Vi vill hela tiden utveckla föreningen och tar nu nästa steg med damverksamheten. Det är en långsiktig satsning för att utveckla hockeyn i Norr- och Västerbotten, säger Pea Israelsson, klubbdirektör, Skellefteå AIK Hockey, i ett pressmeddelande.

Satsningen innebär en vidareutveckling av klubbarnas verksamheter där Clemensnäs Hockey redan bedriver en omfattande flick- och ungdomsverksamhet, medan Skellefteå AIK kommer att fortsätta ha mixade lag för pojkar och flickor upp till fjorton års ålder.

Nytt från och med kommande säsong blir att Skellefteå AIK kommer att ta ansvar för representationslaget för damer. Satsningen inleds med målet att på sikt vara självfinansierade och ska, liksom all verksamhet i både Clemensnäs och Skellefteå AIK Hockey, byggas utifrån en stark bas med spelare från regionen.

– Vår gemensamma ambition är att fler tjejer ska kunna spela hockey i vår region, och på högsta möjliga nivå. I vår förening finns en bred erfarenhet och stort engagemang runt flick– och damhockey och vi kan tillsammans med Skellefteå AIK Hockey skapa en än mer positiv utveckling, säger Roger Fahlesson, ordförande Clemensnäs HC.

Det som gjort satsningen möjlig är enligt pressmeddelandet det stora engagemang för ishockey hos såväl ungdomsledare, medlemmar, ideella krafter, fans, publik och sponsorer. Huvudsponsorer för representationslaget blir Boliden och Skellefteå Kraft.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons