Annons

Hit åker Skellefteåborna helst

Annons

Foto: Arkivbild

RESA Enligt Tickets Sifo-undersökning uppger 50 procent av de som bor i regionen att de kommer att åka utomlands i sommar och främsta anledningen är längtan efter sol och bad.

Det skriver researrangören Ticket i ett pressmeddelande. Klassiska resmål är mest populärt och allra mest bokat i Skellefteå är Mallorca.

– Efter en lång vinter finns en stark längtan efter sol och värme hos Skellefteåborna i sommar. Många vill säkra upp med några varma veckor utomlands. De litar nog inte riktigt på den svenska sommaren efter några år med ostadigt väder, säger Linda Lundvall, säljchef på Ticket i Skellefteå i pressmeddelandet.

Enligt Tickets Sifo-undersökning säger 50 procent i regionen* att de planerar att åka utomlands i sommar och ytterligare 19 procent säger att de kanske ska åka utomlands.

– Skellefteåborna är väldigt ressugna i sommar, men väljer trygga klassiker som till exempel Grekland, Spanien, Cypern och Kroatien till följd av oroligheterna i världen. Efterfrågan på resor till Turkiet minskar däremot i sommar, säger Linda Lundvall.

Hit reser de som bor i Skellefteå sommar:
1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodos
4. Cypern
5. Split
6. Edinburgh
7. Rom
8. Malaga
9. Gran Canaria
10. Prag

Källa: Ticket, Bokningar i Skellefteå med avresa under sommarsäsongen, maj-oktober.

*Skellefteå tillhör region Norrland i Sifo:s geografiska uppdelning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons