Annons

Ett aktivt campus i Skellefteå

Annons

ANNONS Campus i Skellefteå är mer än du tror. Det är relativt litet – men det finns alltid något att göra. “Jag blev lite chockad över hur aktivt campus är”, säger Sara Johansson från Uppsala.

Sara Johansson, 28 år från Uppsala, har gått klart sin attributmakar-utbildning i Skellefteå men stannat kvar för att jobba åt studentkåren i ett år.

– När jag kom hit blev jag direkt positivt överraskad över hur mycket det är som händer på campus här i Skellefteå. Varje dag finns det något att göra, berättar hon.

Det är allt från tv-spel och filmkvällar till studentpub och idrott. Basket och innebandy spelas två gånger i veckan och badminton och fotboll en gång i veckan.

– Och på sommaren finns möjlighet till beachvolleyboll. För den som vill finns det alltid något att aktivera sig med, säger Sara.

Ekonomi-studenten Filip Granqvist, 20 år från Åtvidaberg, håller med.

– Dessutom är folk här väldigt trevliga. Alla umgås med alla och man känner sig välkommen på en gång, säger han.

Något annat som de båda är glada för är bostadsgarantin som erbjuds.

– I Uppsala kan det ta ett år för att hitta ett bra boende men här blev det fixat direkt. Jag blev antagen till programmet 48 timmar innan terminen startade, och innan jag hade börjat hade jag fått ett boende av Skebo, säger Sara.

Bostadsgarantin innebär att alla studenter – oavsett om de är från Skellefteå eller inte – får hyra en lägenhet eller studentrum till låga priser i närheten av campus.

– Det var skönt att slippa stressa över boendet. Jag har många kompisar som pluggar i andra orter där det är extremt svårt att få bostad, säger Filip.

Ingen av varken Filip eller Sara hade varit i Skellefteå innan de började studera här, men trivs båda riktigt bra.

– Skellefteå är inte en jättestor stad, men här finns allt vi behöver. På ett mindre campus försvinner vi dessutom inte i mängden och vi har alltid bemötts positivt när vi kommit med olika idéer om arrangemang eller förbättringar, säger Sara.

Megafonen Native


De här utbildningarna
finns på Campus Skellefteå:

Klicka på programmen för att läsa mer.

Luleå tekniska universitet i Skellefteå

– Datornätverk 120 hp  
– Ekonomie kandidat 180 hp
– Högskoleingenjör Datorspelsutveckling 180 hp  
– Högskoleingenjör Elkraftteknik 180 hp
– Högskoleingenjör Energiteknik 180 hp   
– Högskoleingenjör Maskinteknik 180 hp
– Högskoleingenjör Träteknik, 180 hp
– Tekniskt Basår 60 hp  
– Visuell gestaltning – Digital design, 180 hp
– Visuell gestaltning – Filmdesign, 180 hp
– Datateknik med inriktning mot distribuerade molnsystem, master, 120 hp
– Distribuerade datorsystem för hållbar utveckling, master, 2 år (termin 3)   
– Träteknik Master 120 hp  

Umeå universitet

– Sjuksköterskeprogrammet 180 hp  
– Socionomprogrammet, 210 hp

Sjuksköterskeprogrammet på Umeå universitet ges i Skellefteå som distansutbildning och i Umeå som campusutbildning.

Yrkeshögskola

– Tekniker tunga maskiner, 300 Yh-poäng
Demens- och äldrepsykiatrispecialiserad undersköterska, 200 Yh-poäng
TRAC-diplomerad Resekonsult, 400 Yh-poäng
Hovslagare, 600 YhSå fungerar bostadsgarantin

Skebo har en unik bostadsgaranti som gäller dig som blivit antagen vid Luleå tekniska universitet och Umeå Universitet, eller annan eftergymnasial utbildning på Campus Skellefteå. Enda kravet är att utbildningen är eftergymnasial och minst 18 veckor lång.

Det kommunala bostadsföretaget Skebo förmedlar allt från rum i korridor till vanliga lägenheter i områdena Älvsbacka, Sörböle och Anderstorp – alla inom gångavstånd till campus. De flesta studentbostäderna är delvis möblerade. Internet, kabel-TV och IP-telefoni ingår i hyran. Juni och juli är hyresfria. Campus Skellefteå ligger centralt intill Skellefteälven, knappt en kilometer från centrum.


Campus Skellefteå

Hemsida: www.campus.skelleftea.se

På Campus Skellefteå finns två universitet, Luleå tekniska universitet och Umeå universitet samt de statliga forskningsinstitutet RISE Trä och SP Energi. På Campus bedrivs forskning och utbildning inom bland annat träförädling, elkraft, dataspel, ny teknik, omvårdnad och socialt arbete. Här finns också yrkeshögskoleutbildningar utformade i nära samarbete med branscher som söker arbetskraft.

Campus Skellefteå erbjuder en lärande miljö i trevlig gemenskap som inspirerar till framsteg, kreativitet och innovation. Här är det lätt att lyckas.


Sponsrat inlägg: Hela denna sida är en annons från Campus Skellefteå.

Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu så berättar vi mer.


Annons
Annons
Annons
Annons
Annons