Annons

Trästocks första artistsläpp

Annons

Linnea Henriksson. Pressfoto: Morgon Norman

NÖJE Idag presenterade Trästockfestivalen sina tre första akter.

Årets Trästockfestival arrangeras den 21-22 juli på Nordanå i Skellefteå.

– Förra årets 25-årskalas, som gav oss energi till att fortsätta jobbet mot en ännu bättre festival, avslutades med allsång och ballonger i sommarnatten. Om än det alltid är en utmaning att bräcka tidigare års line-up, så är vi övertygade om att det här året kommer att innehålla någonting för liten som stor, rock-, soul-, metal eller popälskare. Många kära återseenden, ännu fler spännande nykomlingar, några av Sveriges mer erkända artister och så även de lokala banden kommer alla bidra till allting Trästockfestivalen faktiskt är, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

På fredagen släppte de sina tre första akter varav Linnea Henriksson som gjorde en uppskattad spelning 2014 när hon besökte festivalen senast.

– Vårens första artistläpp avslöjar två välkända Trästock-akter och en tredje som gör sin första, mest troligt helt fantastiska spelning, skriver arrangören.

 

De tre akterna som släppts är:

Linnea Henriksson
”Sedan Linnea Henriksson blev vida känd i Sverige 2010 har hennes texter, melodier och ljudvärldar berört en stor skara, från de mest nischade musiknördarna till de som nöjer sig med att nynna med till radion. Hennes signum är att skapa gränsöverskridande låtar som alla kan känna sig välkomna i, oavsett generation eller bakgrund.”

Heavy Tiger
”Heavy Tiger är ett band med sina musikaliska rötter i 60 och 70-talet. Melodier och riff som sätter sig direkt kombinerade med ett sväng man inte trodde fanns och med 100% attityd. Trots sin unga ålder har Maja Linn, Astrid Carsbring och Sara Frendin hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric.

Många svär på att Heavy Tiger är landets bästa liveakt, och nog förstår man dem. Med sin alldeles unika mix av explosivitet och scenisk närvaro, fyrar trion av häpnadsväckande shower som inte lämnar någon oberörd.”

Julia Frej
”Julia Frej är aktuell med singeln och tolkningen utav Broder Daniels ”Shoreline”. Julia översatte klassikern till svenska som fick titeln ”Vi är skuggor” och fick en viral hit både i tv och på Spotify där låten snart ligger på 700 000 streams på bara några veckor. Nu satsar Julia Frej på sitt egna svenska material samt ett tolkningsalbum med sina översättningar och tolkningar utav allt från stora hits till minde kända guldkorn.”

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons