Annons

Fler nya företag i Skellefteå

Annons

Företag

FÖRETAG Under 2016 har antalet nya egna företag i Skellefteå ökat tre gånger så mycket jämfört med 2015. Det visar statistik från Arbetsförmedlingen om stöd till arbetssökande för att starta eget företag.

I hela riket har har antalet stöd där Arbetsförmedlingen tagit beslut för att starta eget företag ökat med 10,2 procent under 2016 i jämförelse med året innan.

I Västerbotten och Norrbotten har det skett en fördubbling av antalet nystartade företag – och i Skellefteå har antalet ökat tre gånger så mycket.

– Det känns förstås jätteroligt att det har blivit en sådan rejäl ökning i Skellefteå sedan förra året. Vi arbetar intensivt för att öka antalet nya företag för att fler ska få arbete i kommunen, säger Ida Rönnblom, sektionschef, Arbetsförmedlingen Skellefteå/Norsjö, i ett pressmeddelande.

Arbetsförmedlingen i Skellefteå har ett nära samarbete med bland andra Nyföretagarcentrum, Almi och projektet Smart Tillväxt.

– Vårt samarbete fungerar mycket bra och vi är helt övertygade om att det resulterar i att fler vågar gå vidare och göra verklighet av sina affärsidéer för att starta sitt eget företag. För Arbetsförmedlingen är det dessutom viktigt att fler får anställning i nystartade företag, säger Emma Norrfors Beyene, arbetsförmedlare, Arbetsförmedlingen Skellefteå.

Från den 1 februari finns Arbetsförmedlingen dessutom på plats i The Great Northern.

– Den satsning vi gör nu innebär att vi kommer att finnas på plats en dag i veckan i The Great Northern i Skellefteå tillsammans med våra samarbetspartners. Det blir en testperiod för vår del på sex månader för att se hur det fungerar. Genom att skapa den här mötesplatsen hoppas vi kunna underlätta ytterligare för dem som vill ha information och stöd, säger Ida Rönnblom.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons