Annons

Joel Nunez trivs i Skellefteå

Annons

Joel NunezJoel Nunez, som är aktuell med julkonsert och skivsläpp, trivs i Skellefteå .

MUSIK När Joel Nunez hoppade på det stora kryssningsfartyget i Miami hade han aldrig kunnat tro att det skulle leda honom till Skellefteå. “Jag hade kört fast och ville se vad livet hade att erbjuda”, säger han.

2012 tog Joel Nunez – född i Puerto Rico och till stor del uppvuxen i USA – ett jobb på det stora kryssningsfartyget MSC Divina där han skulle spela varje kväll i 15 månader.

– Jag hade flyttat till Miami för att slå igenom. Jag jobbade hårt och gav staden de 12 bästa åren av mitt liv, men min musikkarriär hade kört fast. Jag kände mig nere och tog jobbet på kryssningen bara för att komma bort därifrån, berättar Joel på engelska när vi träffas på ett café i centrala Skellefteå.

På fartyget träffade han många människor – bland andra Lars-Erik Ståhl från Skellefteå.

– Vi började prata och han bjöd mig till Skellefteå. Han sa att han skulle kunna fixa spelningar och att den musik som jag spelade skulle gå hem bland publiken där, säger Joel som reste till Skellefteå 2014.

– Tanken var att jag skulle åka till Sverige, tjäna lite pengar, åka och hälsa på mina föräldrar i Spanien och sedan åka tillbaka till Miami.

Men så blev det inte. Två år senare är han fortfarande kvar och försörjer sig genom musiken.

– Det kom folk till mina spelningar, jag sålde skivor och jag såg möjligheten att växa här.

Om det är 20 eller 300 personer i publiken spelar ingen roll för Joel.

– Jag har spelat på ställen som Jörn, Ragvaldsträsk och något som heter Finnträsk. Vart de än vill ha mig spelar jag och jag ger alltid mitt bästa. Jag ser det som att jag planterar små frön som tillsammans kommer att växa sig större.

”GÄLLER ATT VÅGA”

När Joel kom tillbaka från Spanien där han hälsat på sina föräldrar hade han två mål – att spelas på radio och att fylla Nordanåteatern. Det första infriades när han deltog i P4-tävlingen Svensktoppen nästa – och Nordanåteatern fyllde han tillsammans med Skellefteå Big Band förra året.

– Det var nervöst att se om det skulle fungera och en stor risk för oss, men det gäller att våga och den här gången lyckades det. Att folk betalar för att höra mig sjunga är en ära, säger han.

Nu i december är tanken att succén ska upprepas då Joel sätter upp en julkonsert tillsammans med bandet Tennessee Road och Bergsbykyrkans kör.

– Det är lite läskigt att se alla stora namn som ska ha julkonserter i Skellefteå och samtidigt hoppas att folk ska komma och se oss, men vi har sagt att “nu kör vi” och vi ska göra den bästa konsert som vi någonsin gjort.

Vad kommer publiken att få uppleva?

– Vi vill få dem att känna riktig julstämning och det kommer att bjudas på både engelska och svenska låtar. Dessutom blir det luciatåg och en och annan överraskning.

Hur ser framtiden ut efter det?

– Jag har gjort en ny skiva nu som jag hoppas på. Målet är att få med någon låt på nationell radio och att komma ut och spela i fler städer.

– Så länge jag växer musikaliskt så blir jag kvar i Sverige. Jag vill underhålla och här får jag göra det. Mitt mål är att göra människor glada med min musik, säger Joel.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons