Annons

Så bygger Verandan om

Annons

Verandan StadshotelletHit, till ”hyllan”, ska restaurangens kvällsverksamhet flyttas för att skapa en mer intim och trevlig miljö.

NÖJE I veckan påbörjades omfattande ombyggnationer på Stadshotellet i Skellefteå som ska resultera i en ”ny” restaurang och en renodlad nattklubbslokal.

Ombyggnationerna på Stadshotellet drog igång på allvar under tisdagen. Bland annat ska köket byggas om till ett öppet kök och restaurangen delvis flyttas upp på den så kallade ”hyllan”.

– Lunch- och frukostservering kommer fortfarande att vara kvar i den stora restauranglokalen men på hyllan bygger vi en mer intim och trevlig restaurang som ska användas på kvällarna, säger ägaren Kristoffer Lundström.

De kommer även att ändra sin meny och nischa sig.

– Det är inte som på 90-talet att en restaurang kan vara bra på allt från pizza till fyra små rätter. Vi vill bli ett riktigt vasst alternativ till de restauranger som finns i Skellefteå och kommer att välja en nisch som vi tror på, säger Kristoffer utan att avslöja exakt vilken inriktning restaurangen ska ha.

– Det låter vi vara hemligt ett tag till.

På övervåningen ska det som i nutid kallats festvåningen, tidigare Station 8, bli en renodlad nattklubbslokal igen.

– Vi vill leverera en riktigt bra lokal för nattklubb och ser nu över ljud, ljus och barer, säger Kristoffer.

Bland annat återuppstår den långa baren vid fönstren.

– Vi har hittat de gamla avloppen och slangpaketen väl undangömda i golvet och kommer att bygga upp den på nästan exakt samma ställe.

Stadshotellet VerandanBygget av den nygamla baren på övervåningen har påbörjats.

I väntan på att baren blir klar kommer nattklubben att vara på nedervåningen men så snabbt det går kommer nattklubbskvällarna att flyttas till övervåningen.

– När baren är klar flyttar vi upp, men även efter det kommer saker att byggas om eftersom. Jag hoppas att allt ska vara klart till jul och att vi ska kunna ha en stor nypremiär på till exempel juldagen, säger Kristoffer som även poängterar att alla tre våningar kommer att användas vid behov.

– Vid större arrangemang kan vi fortfarande ta in 1500 personer och vi kommer att använda de ytorna med jämna mellanrum.

Den nya restaurangdelen planeras vara klar i slutet av november.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons