Annons

Julshow sätts upp i Skellefteå

Annons

Foto: Pontus Höök Jessica Andersson och Magnus CarlssonJessica Andersson och Magnus Carlsson i New York där de laddar upp inför sin julturné i Sverige. Foto: Pontus Höök

NÖJE I år får filmklassiker nytt liv när Magnus Carlsson och Jessica Andersson åker på julturné i Sverige.

Artisterna Jessica Andersson och Magnus Carlsson – som just avslutat sommarens upplaga av Diggiloo – befinner sig i New York när Megafonen når dem via telefon. De håller på att planera årets julturné, Christmas Night, som den 26 november stannar till i Skellefteå och Balderhallen.

– Vi är i New York för att finna inspiration och sätta ihop vinterns föreställning. På ett sätt känns det tidigt att tänka på julen redan nu men det gäller att börja i tid så att vi kan sätta ihop en bra show, berättar Jessica Andersson.

I år kommer de att fokusera lite extra på filmmusik för att ge ytterligare en krydda till föreställningen. Det är en tanke som föddes redan för fyra år sedan då Jessica och Magnus gjorde ett parti med välkänd filmmusik på Diggiloo-konserterna.

– När jag och Jessica tidigare framfört låtar ur James Bond-filmer, Blues Brothers, Sista natten med gänget och Dirty dancing, då har det känts helt magiskt, säger Magnus Carlsson.

Nu vill de skapa samma magiska känsla med filmmusik kopplad till jul, snö och vinter.

– Filmmusik väcker mycket känslor och det är precis det vi vill göra, säger Magnus som även poängterar att julkonserten kommer att innehålla klassiska julsånger.

– När vi väljer låtar tänker vi väldigt brett. Det är allt från glad disco till pampiga symfoniballader, och självklart kommer vi även att ha med traditionella svenska julsånger. Christmas Night ska vara för hela familjen – allt från barnen till gammelmormor, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons