Annons

Planerar en ny Coop-butik

Annons

Coop Foto Maj-Britt RehnströmPressbild. Foto: Maj-Britt Rehnström

MAT Coop Nord planerar butiksetablering i Skellefteå som ska bli Skellefteås näst största Coop-butik: ”Vi har tillsammans med kommunen hittat ett bra läge där vi vill gå vidare”

Coop Nord vill bygga en ny Coop-butik på växthusområdet intill E4-rondellen på Norrböle. Kommunstyrelsen i Skellefteå kommun har idag undertecknat ett markanvisningsavtal och nu inleds detaljplaneprocessen för en ny Coop-butik på Norrböle i Skellefteå. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande

– Vi har många medlemmar i den aktiva staden Skellefteå, där ska vi stärka vår närvaro. Vi har tillsammans med kommunen hittat ett bra läge där vi vill gå vidare. Planen är att bygga en ny Coop-butik, Skellefteås näst största efter Coop Forum, säger Thomas Johansson, VD Coop Nord, i pressmeddelandet

Markanvisningen avser Växthusområdet intill E4-rondellen på Norrböle. Nu inleds en detaljplaneprocess, efter den följer projektering och byggstart.

– Vi planerar för en stor och fin Coop-butik i ett område där många bor och passerar. Vi tror på Skellefteå och gör en investering för framtiden, säger Lars Carlstedt, fastighetschef Coop Nord.

Skellefteå kommun är glada över satsningen.

– Vi är glada att Coop satsar här eftersom kommunen ska växa och då behövs alla aktörer, säger Maria Marklund, kommunalråd Skellefteå kommun.

– Etableringen är ett kvitto på att Skellefteå befinner sig i en positiv stadsutveckling där företag ser möjligheter för tillväxt, säger Anja Palm, etableringsansvarig Skellefteå kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons