Annons

Bygger 52 små lägenheter

Annons

I bildspelet ovan ser vi skisser på hur husen kan komma att se ut. Skiss: Skebo Karta: Google.

BOSTAD Skebo ska bygga 52 nya hyreslägenheter i centrala Skellefteå. ”Nu kan vi erbjuda nya lägenheter som blir attraktiva för inte minst ungdomar”, säger Harriet Classon.

Lägenheterna byggs på tomten Lilla Nipan nära centrum och Campusområdet.

– För Skellefteås utveckling är det viktigt att unga människor får möjlighet att bo kvar här. Nu kan vi erbjuda nya lägenheter som blir attraktiva för inte minst ungdomar, säger Skebos styrelseordförande Harriet Classon i ett pressmeddelande.

Tomten är belägen på Sörböle med ett älvsnära läge vid Parkbrons södra fäste där Brogrillen tidigare fanns. Skebo har erhållit markanvisning och fått klart med bygglov på tomten som kallas Lilla Nipan efter sin plats i kvarteret Nipan.

– Det finns redan en färdig detaljplan som vi har beaktat och den gör det möjligt att förverkliga det här angelägna byggprojektet, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

Totalt ska 52 lägenheter byggas i två trevåningshus. Alla kommer att ha balkong.

Fördelningen av lägenheter blir 30 ettor på 28 kvadratmeter samt 22 tvåor på 45 kvadratmeter. Lägenhetsstorlekarna valda för att komplettera Skebos övriga byggprojekt som generellt handlar om större lägenheter. Yteffektiva hus möjliggör nyproduktion av små hushåll med rimliga boendekostnader.

– Det blir moderna lägenheter som är ändamålsenliga för både en yngre och äldre målgrupp sett till storlek och hyresnivå. Läget är också exceptionellt bra med bara några hundra meters avstånd till såväl centrum som Campus. Vi kommer att öronmärka en del av lägenheterna för ungdomar som annars har svårt att komma in på bostadsmarknaden, säger Åsa Andersson.

Byggstart sker i december 2016 med planerad inflyttning på våren 2018.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons