Annons

Balen – i år på en fredag

Annons

Balen 2016

NÖJE I år är balen tillbaka på Folkparken igen. “Vi tycker att det är en trevlig lokal för den här typen av arrangemang”, säger Clara Eriksson, Skellefteå Elevkår.

De senaste åren har studentbalen flyttat runt på olika platser i Skellefteå. I år föll valet på Folkparken.

– Inredningen, takhöjden och hur lokalen är utformad gjorde att vi valde Folkparken. Den känns vacker och bra för en bal, säger Clara Eriksson, representant från Skellefteå Elevkår.

Nytt för i år är att balen arrangeras på fredagen den 3 juni, en vecka innan studenten.

– Främsta anledningen för att vi valt just en fredag är att balen på så vis påverkar skolarbetet mindre. När det varit på en måndag eller tisdag har två skoldagar i princip gått förlorade för de som deltagit på balen. Vi ser inga nackdelar med att ha den på en fredag, säger Clara.

Tiden för kortegen då paren anländer till festen för att gå på röda mattan är däremot oförändrad, 17.00 till 19.00. Därefter kommer deltagarna att bjudas på en fördrink i väntan på att middagen serveras.

– I år har vi valt att satsa på att det ska vara mycket mat då många är rejält hungriga efter en lång dag.

Underhållningen kommer bland annat att bestå av bandet Hat Over Hills och en trollkarl.

– Vi vill kombinera den formella och fina känslan av en bal med en mer avslappnad känsla. Det ska helt enkelt bli en riktigt trevlig kväll, säger Clara som även utlovar tillfällen för att dansa vals.

– Det blir ingen bal utan vals, säger Clara och ler.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons