Annons

Nordsken – en kreativ festival

Annons

NordskenNordsken 2015. Foto: Magnus Johansson

NÖJE Nordsken är tillbaka – nu större än någonsin. Den 5-7 maj arrangeras festivalen på Scandic Hotel samt i Skellefteå Stadsbibliotek: ”En fantastisk plats”.

Årets festival är nästan tre gånger så stor som tidigare. Med större lokaler och fler aktiviteter erbjuder Nordsken något för alla. Allt från barnfamiljer till pensionärer.

– Det är en festival för de som vill träffa nya människor, testa ny teknik, spela spel, utmana varandra i turneringar, gå på föreläsningar eller bara vara, säger projektledaren Johan Linder och fortsätter:

– Detta är modern kultur som många tilltalas av men som inte syns så mycket i Norrland, än.

Bland annat kommer Jeremy Bulloch, han som spelade Boba Fett i Star Wars-filmerna, finnas på plats och skriva autografer. Festivalen kommer även att gästas av roboten R2-D2 och prinsessan Leia.

– Vi tror att det kommer bli populärt. Alla känner till Star Wars, både yngre och äldre, säger Johan.

En annan nyhet under festivalen är att besökarna kommer kunna testa den senaste spetstekniken i form av VR, virtuell verklighet, vilket öppnar upp för unika upplevelser.

– VR innebär att du tar på dig speciella glasögon och ser in i en annan värld. Men det går inte att beskriva i ord, det måste upplevas.

Dessutom fokuserar årets Nordsken på Cosplay där den med bäst utklädnad får chans att vara med i Cosplay-SM 2017.

– Nordsken är en fantastisk plats med utrymme för spel, kreativitet, kultur och inspiration, säger Johan.
Gratis entré gäller alla dagar mellan klockan 10.00-18.00.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons