Annons

Ny akt klar för Stadsfesten

Annons

saxon

NÖJE ”Vi är tungt stolta att presentera Saxon på årets Stadsfest”

Nu har ännu ett band blivt klart till sommarens Stadsfest. Det är det brittiska heavy metalbandet Saxon, som kommer och uppträder på stora scenen under lördagen. Detta meddelar arrangören i ett pressmeddelande idag.

– Nu är vi tungt stolta att presentera Saxon på Stadsfesten i Skellefteå Lördag den 2 juli, säger Gunnar Karlsson på Stadsfesten.

Saxon är ett brittiskt heavy metal-band bildat 1976 och har till dags dato sålt cirka 15 miljoner album. Bandet
existerade dock från 1970 under namn som Blue Condition,  SOB och Son of a Bitch.

Gruppen brukar räknas in i New Wave of British Heavy Metal, och rönte stora framgångar i början av 1980-talet fram till slutet av decenniet med bl.a. åtta album på UK Top 40, fyra album på UK Top 10, två album på UK Top 5, samt sex singlar på UK Top 20.
I Sverige låg fem av deras sju första album som nummer 1 på den svenska hårdrockslistan. Saxon har influerat många hårdrocksband genom åren, bl.a. Metallica, Motörhead, Megadeth, Mötley Crue och Pantera.

Årets Stadsfest går av stapeln den 29/6 – 3/7.

Redan klara artister är bland annat Lars Winnerbäck, Miriam Bryant och Don Diablo.

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons