Annons

Hon blir ny VD på Skebo

Annons

Åsa Andersson SkeboÅsa Andersson blir ny VD på Skebo. Foto: Pressbild.

BOSTAD Nu har fastighetsbolaget Skebo utsett en ny verkställande direktör.

Den nya VD:n heter Åsa Andersson.

– Skebo befinner sig i ett väldigt expansivt läge med mycket spännande som händer på bostadsfronten. Det ska bli fantastiskt roligt att bidra till att fortsätta driva utvecklingen framåt, säger Åsa i ett pressmeddelande.

Åsa har en bakgrund i Skellefteå och kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på StrongPoint, före detta SQS, där hon även under en period fungerat som tillförordnad vd och platschef.

– På papperet har jag varit ekonomichef, men i praktiken har jag haft ett bredare ansvarsområde. På Zone Systems, där jag jobbade tidigare, var jag platschef och tog hand om allt på insidan. Jag har varit med och tagit fram allt från grundvärderingar och affärsplaner till processer och strukturer. Med det på plats blir det lättare att fokusera på det som är riktigt viktigt för företaget. Genom min erfarenhet från näringslivet är jag också affärsinriktad och vill se goda resultat, säger Åsa.

Som ledare och chef beskriver Åsa sig själv:

– Jag är kommunikativ och försöker få människor att se helheten. Jag står för öppenhet och ärlighet. Jag ser gärna att andra runtomkring får chansen att växa i sina roller. Att vara duktig på att lyssna tycker jag är viktigt för en ledare. Jag är en målinriktad person med mycket driv. När det handlar om sådant som jag tror på, då uppnår jag oftast resultat.

Åsa hoppas kunna vara med och förädla det redan pågående framtidsarbetet i Skebo.

– Jag har längtat efter en vd-utmaning. Jag är en framåtinriktad person som ser möjligheter. Det händer mycket positivt i Skebo nu, med försäljningar som skapar utrymme för nysatsningar. Det är en väldigt intressant fas att komma in i, säger Åsa.

Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo, gläds över den vd som företaget har lyckats rekrytera i hård konkurrens.

– Vi hade över 50 intresseanmälningar för tjänsten och det signalerar att vi är attraktiva både som företag och som arbetsgivare. Det stod mellan några väldigt starka kandidater. I slutändan blev det ändå ett enkelt val för oss att välja Åsa. Hon är precis rätt person att leda Skebo in i framtiden. Åsa representerar ett öppet och modernt ledarskap. Hon är utvecklingsorienterad och vill bidra i vårt samhällsbygge med en stark känsla för Skellefteå. När vi har träffat Åsa är det väldigt påtagligt att hon är en trygg och stabil chef, säger Harriet och fortsätter:

– Åsa delar även vår syn på att satsa på långsiktigt hållbara lösningar. Hon har tidigare i yrkeslivet visat att hon behärskar att leda i företag med över 50 medarbetare. En annan viktig aspekt är att Åsa är öppen för nya idéer och benägen att göra förändringar på områden där det krävs.

Skebos nuvarande vd Jerker Eriksson avslutar sin anställning i företaget den 30 april för att bli vd för Umeås allmännyttiga bostadsbolag, Bostaden.

Åsa Andersson tillträder sin tjänst som vd för Skebo den 8 augusti.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons