Annons

No Plan B köper lokalt företag

Annons

Pernilla och Mattias, Wallins, ByskePernilla Tafvelin och Mattias Huttunen säljer Wallins Kafferepet till entreprenörskolan No Plan B. Foto: Arkivbild.

FÖRETAG Entreprenörskolan No Plan B i Skellefteå köper bageriet Wallins Kafferepet och tillhörande café i Byske.

Det meddelar skolan via en post på sin Facebooksida.

– Köpet av företaget ingår i No Plan Bs satsning på att få fram nya entreprenörer i Skellefteåregionen. En elev från No Plan Bs entreprenörsskola kommer därför inom de närmaste 15 månaderna att få möjlighet att ta över och driva Wallins Kafferepet, med mål att inom fem år vara majoritetsägare i ett lönsamt tillväxtföretag, skriver No Plan B.

Wallins Kafferepet bakar och säljer lokalproducerat bröd, kaffebröd och konditoriprodukter utifrån det egna bageriet på Hedensbyn i Skellefteå och har även kaféverksamhet i Byske. Företaget har idag tolv anställda.

– Verksamheten kommer att drivas vidare i samma form och nuvarande ägare, Mattias Huttunen och Pernilla Tafvelin, kommer att jobba kvar i företaget. Orsaken till att Mattias och Pernilla nu säljer företaget är att ge Wallins Kafferepet bättre förutsättningar för framtida tillväxt och utveckling, något som de gamla ägarna tror att No Plan B med Petter Mikaelsson, ägare av No Plan B och verkstadskoncernen Repay, kan ge det anrika bageriet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons