Annons

Skellefteås bästa vinkrogar

Annons

IMG_2266Nygatan 57, Verandan och Bryggargatan uppmärksammades på onsdagsaftonen. Foto: Munskänkarna.

DRYCK Idag uppmärksammades de, enligt Munskänkarna, bästa vinkrogarna i Skellefteå.

Munskänkarna är en ideell förening med syfte att vidga kännedomen och kunskapen om vin och andra ädla drycker, samt verka för goda och måttfulla dryckesseder. För tredje året i rad delade de ut utmärkelsen Årets Vinkrogar.

– Syftet och ändamålet med Munskänkarnas Vinkrog är att ge alla vinintresserade ett bättre, bredare och mer prisvärt vinutbud på landets restauranger. De krogar som uppfyller Munskänkarnas kriterier får utmärkelsen en, två, tre och fyra druvklasar där fyra druvklasar är den högsta utmärkelsen, säger Anna-Karin Nilsson, Ordförande Munskänkarna Skellefteå.

På onsdagsaftonen delades årets druvklasar ut och i år tilldelades Verandan två klasar och Nygatan 57 och Bryggargatan tre klasar var.

Kriterierna för att få vinklasar är att krogen ska ha ett brett utbud av vin, att det ska finnas ett flertal viner glasvis, att det ska vara rimliga priser, att vinlistan ska vara informativ, att krogen har bra vinglas samt att krogens personal har bra kunskap om vin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons