Annons

Stora tävlingar på Vitberget

Annons

Vitberget Snowboard PressbildFoto: Bubbes Foto / Pressbild

HÄLSA På lördag och söndag arrangeras nationella tävlingar i snowboard och freeskiing i Vitbergsbacken.

Skellefteå arrangerar den fjärde av fem deltävlingar i Swedish Snowboard Series och Swedish Slopestyle Tours.

– Vi var på Vitberget ifjol och körde Swedish Snowboard Series. Att vi känner oss trygga med Skellefteå som arrangör har också en hel del att göra med Ronnie Andersson, som är en eldsjäl med stor erfarenhet och kunskap. Det är väldigt kul att fortsätta samarbeta med honom, berättar Olle Danielsson, sportchef för snowboard och freeskiing på Svenska Skidförbundet i ett utskick från Skellefteå kommun.

– Jag ser även fram emot att kunna genomföra tävlingarna med en vy över stan. Det är ovanligt att tävla så nära befolkningen i en backe som Vitberget med det centrala läget, fortsätter han.

På lördagen genomförs kval och på söndagen blir det finaler. Olle räknar med att helgen kommer att locka cirka 60–80 tävlande på Vitberget, jämnt fördelade på skid- och snowboardklassen.

– Det kommer att vara många ungdomar på plats. Freeskiing är från 15 år och uppåt, och i snowboard kan det vara ända från åldrarna sju–åtta år och uppåt.

Har du något medskick till dem som inte redan är frälsta av era sporter om varför de ska komma och titta?

– Ja, det är en chans att se unga människor utöva en sport på ett spektakulärt sätt. Det är stora hopp som kommer att inbjuda till avancerade konster på snö. Det är också en väldigt vänskaplig stämning mellan åkarna på våra tävlingar. De hejar på varandra och gläds med andras framgångar. Det är något speciellt med den kamratliga andan under tävlingsmomentet.

Preliminära tider för tävlingarna är 11.00-15.00 på lördagen och finalen från cirka 11.00 på söndagen. Tävlingarna i Skellefteå kommer att eftersändas i TV4 Play och TV4 Sport.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons