Annons

Hur ska kulturhuset se ut?

Annons

Kulturhuset SoltrappanSkellefteås framtida Kulturhus? Här är en bild ur bidraget ”Soltrappan” som är med och tävlar. Se hela bidraget och alla andra på Norran.se/kulturhuset.

KULTUR Nu finns de 55 arkitektbidragen som tävlar om att forma det framtida kulturhuset med tillhörande hotell att beskåda. 

Förra året beslutade kommunfullmäktige att ett nytt kulturhus ska byggas i Skellefteå – och att utformningen ska tas fram genom en arkitekttävling.

– En arkitekttävling är ett vedertaget sätt att hitta den optimala föreningen av form, funktion och ekonomi för ett projekt. Samtidigt väljs den för projektet bäst lämpade arkitekten. Deltagarna är anonyma under hela tävlingen för att valet av vinnare ska bli så objektivt som möjligt, skriver kommunen på tävlingssidan.

Vinnaren utses av en jury som har i uppgift att bedöma tävlingsförslagen och finna det som sammantaget motsvarar de uppställda kriterierna på bästa sätt. Juryarbetet pågår mellan mars och maj, och tidigaste datum för offentliggörande av vinnande bidrag sker i mitten av maj 2016.

För den som vill beskåda bidragen går det att göra i Stadshuset från klockan 09.00 den 30 mars, eller via länken nedan.

Norran.se/kulturhuset hittar du alla bidrag »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons