Annons

Vintersimmet slår nya rekord

Annons

Vintersim i SkellefteåFoto: Arkivbild

NÖJE Över 15 länder kommer att delta under nästa helgs vintersim vid älven i centrala stan.

I år är det femte upplagan av de Skandinaviska mästerskapen i vintersim, som kommer att genomföras vid Skellefteälven i centrala stan. Den stora skillnaden till i år är att tävlingen också innehåller en deltävling i världscupen, som håller sin tredje deltävling i Skellefteå.

– Vi är otroligt glada att få möjligheten att arrangera en deltävling i världscupen i vintersim, säger Jarkko Enqvist, från mörkrets och kylans glada vänner, som är en av arrangörerna till tävlingen och fortsätter.

– Det är hela 15 länder som kommer att starta och närmare 300 starter nästa helg, vilket är helt fantastiskt.

Invigning och föreläsningar

Även i år arrangeras det några föreläsningar från kända profiler inom vintersimmet.

– Vi kommer att bjuda på föreläsningar från bland annat tyske världsmästaren Christof Vandratsch, som kommer att prata om mörker och kyla på brinken, som är helt gratis, berättar Enqvist.

Under fredagskvällen kommer det att hållas en invigningsceremoni nere vid bryggarbacken, som sedan slutar uppe i stadsparken med bland annat sång och dans.

På lördag den 13:e februari börjar tävlingarna och redan klockan 10.00 kastar sig de första tävlande ner i älven. Vill man få reda på mer information, så hänvisar vi till arrangörens hemsida HÄR.

 

 

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons