Annons

Dajjaf släpper musikvideo

Annons

MUSIK Skellefteåbaserade metalbandet Dajjaf släpper rykande färsk video och singel i samband med kvällens spelning på Norranscenen, Trästockfestivalen.

– När vi nu ska bryta 8 års tystnad finns det ingenstans vi hellre gör det än hemma på Trästock, skriver bandet i ett pressmeddelande.

Bandet Dajjaf är det förmodligen inte många som känner till, men när man tittar närmare på vilka musiker som står på scenen förstår du att det inte handlar om några duvungar. Tillsammans har de enligt pressmeddelandet turnerat i både Europa och USA. De har agerat förband till allt från Clawfinger, Staind och Dead by April till Black Stone Cherry, Alter Bridge, Europe och Thin Lizzy och det är tack vare tidigare erfarenheter som samarbetet med Jocke Skog (Clawfinger, The Haunted) inleddes.

– Vi lärde känna Jocke under turnén med Clawfinger för snart 10 år sedan och när han tände på idén att medproducera vårt kommande album var det inte så mycket att fundera på, berättar Fredrik Forsfjäll.

Musiken kan beskrivas både tung, proggig, och melodiös.

– När vi får ett självgott leende på läpparna som är omöjligt att tvätta bort så vet vi att vi lyckats, säger Fredrik och skrattar.

Inför lördagskvällens spelning på Trästockfestivalen släpper de även en ny singel med medföljande video som går att se ovan. Videon är producerad av Skellefteåföretaget Sieze The Frame och utspelar sig i en hiss en kontorsbyggnad.

– Idén är helt och hållet Jonas och Nickes (Sieze The Frame) och vi fastnade direkt för den enkla och roliga inramningen. Vi är ett performanceband och trivs bäst på scenen så de kunde inte pitchat ett bättre manus, säger Fredrik.

Dajjaf – som består av Joakim Åström, sång, Arvid Backlin, gitarr, Johnny Johansson, gitarr, Daniel Wilén, bas, Fredrik Forsfjäll, bas och Andreas Nilsson, trummor – uppträder 17.30 på Norranscenen

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons