Annons

Sista artistsläppet på Trästock

Annons

kungfuryFoto: Pressbild

NÖJE Filmfestivalen flyttar ut och visas på storbildsskärmar och bland annat kommer  den virala succén ”King Fury” att visas.

Visningar av lokalt och regionalt producerade kortfilmer har kommit att bli ett lika givet inslag som musiken på Trästock. I år kommer besökare att kunna avnjuta dessa filmer ute i solen via storbildsskärm. Bland andra kommer den virala succén ’Kung Fury’ att visas lika väl som dokumentären ’Bås till Bås’ som handlar om Joseph Nilsson, kanske mer känd som inlandsrapparen Gonza-Ra. Tillsammans med denna nyhet presenterar vi även dom sista banden som fastställer line upen för Trästockfestivalen. Detta skriver arrangören i ett pressmeddelande idag.

Staffansdotter
Lotta Högberg heter jag. Jag är sångerska och gitarrist i bandet Staffansdotter från Luleå. Med mig har jag också Britta-Karin Staffansdotter på bas och sång. Peter Burman, sologitarr och Fredrik Sundström på slagverk och trummor. Vi skriver all musik själva och har landat i folkrocken då vi alla har olika musikaliska bakgrunder. Alla våra texter är skrivna på svenska då Engelskan plötsligt kändes överflödig och det vi vill förmedla ligger alldeles för nära hjärtat för att framföras på någon annans språk.

Pershagen
PERSHAGEN är ett psykedeliskt post-rock-band från Piteå. Deras atmosfäriska instrumentalrock bjuder in lyssnaren till ett filmiskt ljudlandskap som återspeglar Norrbottens vinterhalvår. I april släpptes koncept-EP:n SILVERARKEN. Inspirationen till denna skiva är hämtad från historier om Korepelarörelsen, som var en religös sekt verksam i Tornedalen i början av 1900-talet.

Skivan har uppmärksammats i såväl svensk som internationell media och har fått lysande recensioner. När PERSHAGEN kommer till Trästocks så har dom precis spelat in sin första fullängdare på Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

KMP + Joel Nunez

KMP (Klippanmusikprojekt) är ett musikprojekt som startade på Klippan i december 2014. Joel Nunez, musikartist, ursprungligen från Kuba och som har jobbat i Miami som musiklärare var på Klippan och spelade på en cafékväll. När han fick se vårt musikrum blev han eld och lågor och har på kort tid startat ett musikprojekt med 5 ungdomar som inte hade någon större erfarenhet av att vare sig spela i ett band eller göra framträdanden.

Bandet består av Lisa Lundström, Ludvig Öhlund, Fardin Nazari och Rohollah Ikhlaqi och Vera Lindsköld. Joels engagemang och Klippans personal har tillsammans skapat förutsättningar för unga människor att utveckla sitt musikaliska intresseområde. Musiken bygger broar mellan människor och även mellan olika kulturer är och är en förutsättning för att skapa förståelse.

Galagänget
Galagänget statade 2011 och har gjort flera galor där intäkterna har gått till välgörande ändamål. Galagänget är en grupp med olika handikapp och som jobbar mot mobbing och vill vissa att trots olika handikapp så är man lika mycket värld.

Triorama Blues Chicks
Vi har nöjet att presentera bluestjejerna Mona & AnnSofie på sång samt Leyli på gitarr. Med smärta, glädje och längtan framför de sina känslosamma blueslåtar.

In Limbo
In Limbo är ett progressivt rockband från Boden som kommer att bjuda på 19/16, mongolisk strupsång samt ett sågsolo.

Film: Kung Fury
Kung Fury är en actionkomedi som tar avstamp i 80-talet. Polisen och kung fu-mästaren Kung Fury får sitt livs tuffaste uppdrag som sänder honom tillbaka i tiden där han via dinosaurier, robotar och asagudar ställs mot sin fiende. Hitler, känd som Kung Führer.

Film: Ekonomisk demokrati
De allra flesta av oss arbetar under villkor vi inte har valt, och under människor vi inte kan rösta bort. Varför hyllar vi demokrati i den politiska sfären, men inte i den ekonomiska? Genom intervjuer med ledande experter och besök på demokratiska företag ställer sig dokumentären frågan om nästa steg i den demokratiska utveckligen bör vara en radikal demokratisering av våra arbetsliv.

Film: Jag vill nå dig
Jag vill nå dig handlar om barnen i en familj som just gått sönder. Elin och Jennie bollas mellan föräldrarnas olika världar där pappan vill lappa ihop förhållandet medan mamman vill gå vidare. När föräldrarna sviker och vardagen blir svår måste systrarna stå upp för varandra.

Film: Fiskar har inga känslor
Matildas föräldrar reser bort och hon blir ensam hemma med sin storebror Peter. Peters flickvän Elin kommer på besök. Matilda älskar Elin, sättet hon klär sig på, hur hon rör sig, hennes närhet. Kanske till och med mer än Peter…

Film: Edith & Aljosja
Edith och Aljosja bor på var sin sida av en älv. De måste bryta mot naturlagarna för att nå varandra. De gör det på var sitt sätt. Han går på vatten, hon går under. De representerar var sin värld, den samiska och den svenska.

Film: Bås till bås
Han rappar om brännvin och epa-traktorer på bred norrländska. Sveriges nya hiphopstjärna är inlandsrapparen Gonza-Ra. Han är 19 år och uppvuxen i Storuman men bor i Umeå. Joseph Nilsson flyttade från Storuman till Umeå för lite mer än tre år sedan, i samma veva började han rappa. Utvecklingen har gått snabbt och han släppte sitt första debutalbum i oktober. Följ med på spelningar och skapandet av albumet ”Lavinfara”.

Film: Det hungriga skåpet
Hannah är ny i klassen, vilket inte alltid är så lätt, men hon får snabbt en ny vän i Alexandra. När saker börjar försvinna ur Lovisas skåp misstänker de först Greta, som inte verkar gilla dem nåt vidare. Deras vän Lina hävdar däremot att svaret finns i de gamla ockulta böckerna i skolans bibliotek… Det hungriga skåpet är en rysare för hela familjen som blandar humor och spänning. Den är skapad av eleverna på Edelviks folkhögskolas film- och skådespelarutbildningar som en del av deras slutprojekt våren 2015.
Film: Ume år
I denna film tar två personer avstamp i de åtta samiska årstiderna genom sin dansande resa från Västerbottens kust, genom inlandet ända upp till fjällen. Varje samisk årstid med tillhörande tema gestaltas och översätts till typiska aktiviteter och miljöer för svenskar i norr där det samiska ursprunget ständigt är närvarande. Koreografi med känsla, doppat i humor och melankoli gör denna resa både skruvad och igenkännande…

Film: Stoerre Vaerie
Elle, 78, tycker inte om samer – fastän hennes första språk var samiska och hon växte upp i fjällen. Nu hävdar hon att hon är helt svensk och från Småland. Under press från sin son återvänder hon motvilligt till sin barndoms Sàpmi för sin syster samiska begravning. När de är på väg hemåt går det upp för henne att hennes son har planerat att de ska stanna hos familjen över natten. Elle vägrar och tar istället in på det lokala hotellet med alla turister…

Film: Mini

Simon bor med sin mamma i norra Sverige. Hon är body builder och tränar hårt inför nästa tävling. Simon offrar allt för att hjälpa henne, men samtidigt börjar han inse, att hennes kropp inte kommer hålla länge till. Simon befinner sig i en ohållbar situation och måste ta ett mycket svårt val. Lämna sin mamma, även om han vet att hon inte klarar sig själv, eller ge upp sina egna drömmar och stanna.

Film: Säg det som att det är sant
Linus är den som alltid sitter ensam på rasterna, tystlåten och introvert. Ziggy är hans motsats, bekymmerslös och populär. När de lär känna varandra blir deras relation lite oväntat något som kommer att vända upp och ner på hela deras tillvaro. Säg det som att det är sant är ett drama om att inte passa in i de snäva ramarna som samhället ofta sätter upp kring oss. Den är skapad av eleverna på Edelviks folkhögskolas film- och skådespelarutbildningar som en del av deras slutprojekt våren 2015.

Film: Kvittra – Hjortronmyr
Ingen av oss visste egentligen hur det går till att göra en musikvideo, någon visste lite. Tillsammans hjälptes vi åt att filma och färdigställa ”Hjortronmyr”. Efter fyra år har kören Kvittra för första gången tagit mod till sig och skrivit en egen låttext, det blev en hyllning till hembygdens ljusa nätter, hjortronmyrar och det vita berget. Melodin är John Denvers klassiska ”Take me home country roads”. Detta är Kvittras första musikvideo.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons