Annons

Rutin och rookies till Trästock

Annons

Pressbild på Pernilla Andersson, ange foto: Jennifer Nemie vid publiceringPernilla Andersson. Pressbild: Jennifer Nemie

NÖJE Sex nya akter presenteras inför sommarens gratisfestival i Skellefteå.

Idag, fredag, fyllde Trästockfestivalen på med ytterligare sex akter till sommarens festival som arrangeras 17-18 juli.

–  Sångerskan, låtskriverskan och producenten Pernilla Andersson kommer till oss på Trästock och gör en av få spelningar i sommar. Tillsammans med henne släpper vi idag ytterligare fem akter till sommarens line up. Vi kommer att få ta del av Le Maine, Djurparken, Transmission, Bodens fästning feat. Madde samt bandet Luzifer – en härlig blandning av genres med andra ord.

Pernilla Andersson

Pernilla Andersson kommer under sommaren att göra ett fåtal utvalda spelningar tillsammans med gitarristen Fredrik Rönnqvist. Fokus just nu ligger på låtskrivandet och arbetet i studion med kommande albumet ”Tiggrinnan” som släpps våren 2016.

Pernilla Andersson släppte oktober 2012 sitt nionde album ”Det är en spricka i allt det är så ljuset kommer in”. Officiellt tog Pernilla Andersson en paus våren/sommaren 2012. Efter mer än 100 liveframträdanden efter hennes medverkan med Desperados i Melodifestivalen 2011 behövde batterierna laddas. Men i själva verket har sångerskan, låtskriverskan och producenten från Kristianstad, Stockholm och Runmarö som vanligt varit i högsta grad aktiv i sin hemmastudio i skärgården.

Le Maine

Le Maine är en mörk sagovärld, en vacker och bitterljuv plats där det goda inte alltid vinner och där varje känsla har sitt eget ljud. Bandet frontas av The Red Queen, The Grïmm, Ess, Raven och Vile och har väckt många positiva reaktioner genom sin musik och sitt unika koncept.

Det filmiska rockbandet debuterade 2013 med singeln ”Daughter of a King” och hyllades av internationella musiksajter såväl som av svenska musikbloggar. I år är Le Maine aktuella med nya låten ”Resolution” och i höst släpps EP:n ”ARTE”.

Djurparken

Musikens svar på pyttipanna har under våren blivit hyllade som the next big thing efter deras debutsingel ”Under” klättrade upp som en av Sveriges mest delade låtar på Spotify redan första veckan efter släppet. I uppföljaren och dubbelsingeln ”Röster” / ”Upp & Ner” tar Djurparken oss vidare in i en mash-up av elektro, pop och hiphop.

Gruppen som består av låtskrivarna och artisterna David Lexholm, Jeepstarr, Basse Davidsson samt producentduon Anthon Johansson och Gustav Elveros har lika många influenser och skilda musikstilar som medlemmar i gruppen. Att beskriva deras genre är därför närmast omöjligt. Det enda vi vet är att vi gillar det. Sommarens bästa tips är att fånga dem nu innan scenerna blir för stora för att känna svettdropparna ner till publiken.

Transmission

Transmission är ett Umeåband som inspireras av den alternativa musiken genom tiderna . Driviga trummor, pumpande bas och ett broderligt samspel mellan två gitarrer bidrar till den råa men karismatiska ljudbild som Transmission erbjuder. Detta kompletteras av texter som behandlar ämnen som fascism, utanförskap och mörka fantasier. I våras släppte bandet den första singeln, ”Fellas!”, . Med ett antal högljudda spelningar bakom sig intar Transmission Trästock.

Bodens Fästning feat. Madde

Powerpop från norr med ett stänk 80-tal. Högt tempo, taggtrådsgitarrer och smittande melodier. I sommar förstärkta med Madde, singersongwriter från Boden.

Luzifer

Från urskogarnas urskogar har denna varelse letat sig fram igenom mörka nätter och kalla kårar. En hårresande upplevelse kommer du garanterat att genomlida när du besöker Luzifers kaotiska dubstep show. En sak är säker, att ingenting är helt säkert. Energiska basljud och maxade trummor kommer inte att låta din kropp slappna av. Är du redo att gå lös som om det inte fanns någon morgondag?

 

Se tidigare artistsläpp här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons