Annons

Fler artister till Trästock

Annons

Little Jinder

NÖJE En grammisvinnare, en känd cellist och tre lokala band. Det presenterade Trästockfestivalen idag.

– Trästockfestivalens andra artistsläpp bjuder på det trollbindande geniet Little Jinder som tog hem grammis för Årets pop 2014 efter att b.la ha samarbetat med houseduon Rebecca och Fiona. Vi är även glada att få presentera cellisten tillika artisten Linnea Olsson som skördat framgångar med sin egna musik men även turnerat med andra artister som Ane Brun, Peter Gabriel och Frida Hyvönen, skriver arrangören.

– Detta toppar vi med tre solklara lokala akter. Allt som allt en fin mix av musik som inte gör längtan efter sommarens Trästockfestival något mindre.

Little Jinder

Little Jinder har studerat på Paul McCartneys musikskola, The Liverool Institute for Performing Arts. Där formade hon sitt sound och fick tid att ägna sig helhjärtat åt låtskrivandet. Samma år signade hon med Trouble & Bass Records (NYC) och fick ett internationellt genomslag med singeln ”Youth Blood”. Hon inledde året med att vinna grammis som årets pop och på det självbetitlade albumet har hon b.la jobbat med houseduon Rebecca & Fiona.


www.luger.se/little-jinder

Linnea Olsson

Hösten 2014 släpptes Linnea Olssons andra album ”Breaking and shaking”. Även om cellon är i fokus likt föregångaren ”Ah”! är denna skiva mer poppig och cellon har uttökats med snygga trumbeats, bas, gitarr och synthar vilket tagits emot med fina ord från kritikerna. Med ena benet i den tränade klassiska världen och det andra i fri improvisation tar Linnea oss med på ett äventyr under ytan, upp i luften och över fälten.

www.headstomp.com/linnea-olsson

Planetariet

Universums storlek och form är en fråga som inte är avgjord. Universum kan ha en begränsad storlek, men det kan också vara oändligt stort. Vi har inte kunnat upptäcka någon kant inom den volym vi kan se, vilket tyder på att hela universum har minst samma radie som det ”observerbara universum”, den volym vi kan se. Men hur låter då universum och rymden? Pga vakuumet så är det helt tyst, men ifall att ljud skulle kunna uppstå så skulle det låta ungefär såhär.

www.soundcloud.com/planetariet

BloodGoat Express

BloodGoat Express spelar dödsmetall med en tvist utan någon twist. Att fackfördela denna mumbojumbo av konstiga konstnärliga konstutövare är väldigt svårt. Med influenser av black/dödsmetall, jazz, stonerrock och all sköns rymdfysik skapar Bandet en obehaglig känsla av välbefinnande.

www.soundcloud.com/bloodgoatexpress

Sargad själ

Sargad själ är ren och skär egoism i sin renaste form. Sargad själ är svart, vitt och det evigt gråa. Sargad själ är allt du aldrig velat ha och allt du aldrig velat vara. Precis som debutsingeln ”Svart hål” inte lämnade någon oberörd, skall nu succén upprepas med en oerhört tung spelning på Trästock. Kom och se historia skapas.

www.soundcloud.com/sargadsjal

 

Trästockfestivalen är som vanligt gratis. I år arrangeras festivalen den 17-18 juli.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons