Annons

Fokus på jämställdhet

Annons

468_Femtastic-5-Foto-Isabelle-MinouFoto: Isabelle Minou

NÖJE Silvana Imam, Cleo och Vanessa Marko kommer på besök till Skellefteå.

Den 24 oktober bjuds det in till en heldag på Folkparken för att inspirera och sätta fokus på jämställdheten inom musikbranschen.

Dagen innehåller bland annat föreläsningar med Vanessa Marko och Nathalie ”Cleo” Missaoui.

– Vanessa Marko och Nathalie “Cleo” Missaoui håller en inspirerande och interaktiv föreläsning om det kreativa kollektivet Femtastic som arrangerar klubbar och verkar för en strukturell förändring av kultur- och musikbranschen. De pratar om feminism utifrån sitt perspektiv och hur de organiserat sig som kvinnor i en mansdominerad genre. De delar med sig av praktiska tips till den som vill arrangera, skapa och bidra till en mer jämställd musikbransch, skriver arrangören.

Efter föreläsningarna kommer det bjudas på erfarenhets- och kunskapsutbyte med hjälp av en panel bestående av personer som verkar inom festival- och musikbranschen, däribland Andréa Wiktorsson, bokningsansvarig på Storsjöyran.

Som avslutning på dagen är det klubb och konsert med rapparen Silvana Imam.

Arrangemanget på dagtid är kostnadsfritt och öppet för allmänheten. Konserten har åldersgräns på 18 år och kostar 80 kronor. Arrangemanget är ett projekt på initiativ av den oberoende ideella föreningen och riksorganisationen Livemusik Sverige.

Läs mer om eventet här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons