Annons

”Hur kommer jag igång igen?”

Annons

Hälsopanelen

HÄLSA Det är lätt att tappa träningsrutinerna under sommaren. Här undrar Amanda hur hon kommer igång igen – och får svar av Patrik Nygren på 360 Träningscenter.

Har du också en fråga? Ställ den direkt via formuläret längre ner på sidan.


Hur kommer jag igång igen?

Hej!
Under sommaren har jag kommit av mig med träningen. Har ni tips på hur jag ska komma igång igen?

Amanda
Kvinna, 27 år

Hej Amanda!

När motivationen tryter, vad det än månde vara, så bör du ta dig tid att fundera över hur viktiga specifika saker och aktiviteter är för dig. Helt enkelt väga för och emot, positivt och negativt.

Gradera/vikta gärna de olika anledningarna du har för och emot, i detta fallet träning, så att resultatet blir tydligare t.ex. bättre kondition +++, tidsåtgång —-, sover bättre ++, träningsvärk -, starkare ++++, osv. När du har kommit så långt att du åtminstone kan fastslå att det positiva överväger så återstår ”bara” att planera för att dra igång igen.

Vilken är den roligaste träningsformen/aktiviteten du kan tänka dig att ägna dig åt på regelbunden basis? Börja med den om det finns möjlighet.

Om någon har påstått att löpning eller Crossfit är de effektivaste träningsformerna så innebär det inte att du behöver ägna dig åt dem. Det är för övrigt inte sant, den effektivaste träningen är däremot den som faktiskt blir av…

Fundera även om du kan sätta några tidsbestämda och mätbara målsättningar med din träning. Det är ingen nödvändighet men för vissa är det en given motivationsfaktor. Du kan exempelvis ha som målsättning att springa 5 km under 25 min inom 3 mån eller orka göra X antal armhävningar före första oktober.

Bästa träningshälsningar

Patrik Nygren
lic. personlig tränare och leg. naprapat
360 Träningscenter

 


Välkommen att skicka in din fråga:

[contact-form-7 id=”22838″ title=”Halsofrågan”]

 

De som kommer svara
på frågorna är följande personer:

Hälsopanelen

Petra Nygren, 360 Träningscenter, leg. barnmorska, Patrik Nygren, 360 Träningscenter, lic. personlig tränare och leg. naprapat, Lisa Alm, Idromed, leg. fysioterapeut (sjukgymnast), Claes-Göran Sundell, Idromed, leg. fysioterapeut (sjukgymnast) och specialist i idrottsmedicin, Mattias Hallberg, Rehabteamet, leg. naprapat och Joakim Holmqvist, Rehabteamet, leg. dietist.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons