Annons

”Bränner och hettar i ryggen”

Annons

Hälsopanelen

HÄLSA ”Varför tar inte läkarna detta på allvar? Jag vill inte äta värktabletter och jag kör rygg träning men inget blir ju bättre. Kan ni ge mig råd?”

Har du också en fråga? Ställ den direkt via formuläret längre ner på sidan.


Varför tar inte inte läkarna detta på allvar?

Hejsan!
För ca 4 år sen gjorde jag en magnetröntgen där de visade att jag hade diskbrock i L 5. S4 S3 i dag har jag åter fått tillbaka ischiavärk, och jag har inte ännu fått komma och träffa en läkare…

Under tiden jag väntar på att få besöka en läkare har jag fått så många olika råd. En del säger rör dig, håll i gång med promenader, andra säger .vila vila. De bränner hettar bak i ryggen och strålar neråt benet.

Varför tar inte läkarna detta på allvar? Jag vill inte äta värktabletter och jag kör rygg träning men inget blir ju bättre.
Kan ni ge mig råd!!/ kanelbulle

Kanelbulle
Kvinna, 48 år

Hej Kanelbulle!

Ischias som ju är utstrålningen ut i benet ska naturligtvis undersökas så att du får en förklaring till dina besvär. Diskbråcken som man såg för 4 år sedan på röntgen är inte självklart orsaken, men kan vara det.

Jag föreslår att Du besöker någon som Du har förtroende för och som kan undersöka dina besvär, så att Du slipper chansa med träning och mediciner.

Med vänlig hälsning

Claes-Göran Sundell
Idromed, leg. fysioterapeut (sjukgymnast) och specialist i idrottsmedicin

 


Välkommen att skicka in din fråga:

[contact-form-7 id=”22838″ title=”Halsofrågan”]

 

De som kommer svara
på frågorna är följande personer:

Hälsopanelen

Petra Nygren, 360 Träningscenter, leg. barnmorska, Patrik Nygren, 360 Träningscenter, lic. personlig tränare och leg. naprapat, Lisa Alm, Idromed, leg. fysioterapeut (sjukgymnast), Claes-Göran Sundell, Idromed, leg. fysioterapeut (sjukgymnast) och specialist i idrottsmedicin, Mattias Hallberg, Rehabteamet, leg. naprapat och Joakim Holmqvist, Rehabteamet, leg. dietist.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons