Annons

Dags för rekord på Norrvalla

Annons

RekordmatchenLäktare byggs runt planen på Norrvalla. Foto: Skellefteå FF

NÖJE På lördag är det dags för Rekordmatchen på Norrvalla.

Tanken är att skriva historia genom att locka större publik än för 56 år sedan då 8624 personer var på plats.

Skellefteå FF möter den här gången Umeå FC, men evenemanget innehåller så mycket mer än så.

– Vi har förutom fotbollen ett fullspäckat program med aktiviteter både före och efter matchen. Bland annat blev det nyss klart att vi sänder Skellefteå AIK:s CHL-match borta mot Sönderjyske i stora tältet som uppladdning inför matchen, så förhoppningsvis kan vi skapa stämning redan där! Efter matchen drar ju annars den stora festen igång då Krutov går på scenen. Sedan får vi givetvis inte glömma att det faktiskt är en jätteviktig match och ett hett derby som spelas, berättar Tomas Nordström som är en av projektledarna.

Dagen är alltså inte bara till för de som gillar fotboll.

– Det här är verkligen en kväll där vi tror och hoppas att folk ska kunna trivas oavsett hur stort idrottsintresse de har. Har man aldrig besökt ett idrottsevent tidigare och ska testa någon gång så kommer det nog aldrig ett roligare tillfälle i den här stan i alla fall! Alla behövs om vi ska kunna rubba rekordet.

Hur går förberedelserna?

– Det är fullt upp och jobb i princip dygnet runt för alla på kontoret nu, men det är kul när man har ett så inspirerande mål i sikte. Vi har bestämt oss för att göra precis allt vi kan och sedan är det bara att hoppas på bästa möjliga gensvar.

Tror du att ni kommer att ta rekordet?

– Hittills har vi mest sålt ståplatser och VIP-paket, men nu släpper vi även resterande sittplatser som finns i begränsat antal. Så vill man säkra en plats på stora läktaren hör man av sig till kansliet.

– Intresset har haft en tydlig stegring ju närmare matchen vi kommit och med en stabil väderprognos att luta sig mot är jag hoppfull om att vi kan nå rejäla höjder. Om det räcker till rekordet får vi se men vi hoppas på så mycket folk som möjligt. Var med och skapa historia du också!

Portarna öppnar 15.00 och arrangemanget pågår till 01.00. Matchen spelas 19.00.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons