Annons

Spontanboka en idrottshall

Annons

Idrottshall Roller DerbyRoller Derby är en aktivitet du kan göra i en sporthall.

HÄLSA Spontanbokningarna av Skellefteås sporthallar har ökat kraftigt.
I sommar håller kommunen öppet elva hallar varav Kaplanshallen är en.

I maj 2010 startade tjänsten E-boka. Skellefteå kommun var då först i Sverige med den här typen av bokningstjänst. Det handlar om att söka, boka och betala direkt på nätet för en halltid där kunden får en kod till dörren via SMS och e-post.

På två år har spontanbokningarna i Skellefteås sporthallar att ha ökat med hundra procent om 2014 års prognos stämmer med 2012 års siffror.

– Fler och fler upptäcker vår onlinetjänst Eboka. Det känns jätteroligt, konstaterar Susanne Andersson, bokningsansvarig vid Fritid Skellefteå i ett pressmeddelande.

Från början fanns det 19 hallar att välja bland. Nu finns det 23 hallar till förfogande och fler och fler människor har börjat använda onlinetjänsten för spontanbokningar på Skellefteå kommuns webb.

December – den stora månaden
December är den stora bokningsmånaden och 2013 stod den månaden för drygt en fjärdedel av de spontanbokade timmarna i hallarna, vilket motsvarar 324 timmar.
– December är en månad då människor bokar mycket, framför allt under jul- och nyårshelgerna. Även november, mars och april i fjol var månader då det skedde många spontanbokningar.

Elva hallar öppet i sommar
I somras hade en del av hallarna runt om i kommunen öppet för spontanbokningar. I år kommer elva hallar att vara öppna, bland annat Kaplanshallen.

– Just sommaren är vår sämsta period för bokningar. Men vi hoppas att fler och fler ska upptäcka möjligheten att kunna boka då också, framför allt under regniga och mulna dagar.

Här bokar du: www.skelleftea.se/Eboka

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons