Annons

Ny tävling: Snabbast vinner

Annons

Summersnap

NÖJE Skellefteå kommun provar tillsammans med en rad företag ett nytt koncept för att nå unga: Skellefteå Summer Snap. ”Vi vill visa upp vad som händer och finns i Skellefteå”.

Det plingar till i mobiltelefonen. ”Snapchat från Skelleftea” står det på skärmen. Du klickar in dig i appen där du under ett visst antal sekunder får en uppmaning att komma till ett visst ställe för att vinna ett pris.

I korta drag är det så kommunens nya tävling Skellefteå Summer Snap går till.

– Vi ville hitta ett nytt sätt att nå unga och samtidigt visa vad som händer i kommunen. Och då menar vi i hela kommunen, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun.

Det är första gången de använder sig av Snapchat i sin kommunikation.

– Det är ett experiment. Vi har aldrig varit på Snapchat tidigare men det gäller att hänga med och finnas där ungdomarna finns. Vi måste alltid hitta nya sätt att nå olika målgrupper.

Skickar varje dag
Snapchat är en tjänst där du kan skicka bild- och videomeddelanden som visas ett visst antal sekunder innan det raderas från telefonen.

– Vi kommer att skicka ut ”snaps” varje dag med meddelanden där det gäller att komma först någonstans för att vinna ett pris eller andra tävlingsmoment.

En hel rad företag och föreningar finns med i satsningen.

– Det är roligt att så många gillar idén och har skänkt priser. Det här är ett samarbete mellan många aktörer där kommunen är initiativtagare, säger Renström.

Bureå Fotbollsgolf är en av aktörerna som deltar med priser i Skellefteå Summer Snap.

– Det här känns som en suverän idé. Både att Bureå Fotbollsgolf får exponering men även att vi ger våra ungdomar möjlighet att se vad som finns nära till hands. Ett bra samarbetsprojekt, säger Peter Helsing som är kanslichef på Bureå IF.

 

SÅ TÄVLAR DU

– Skellefteå Summer Snap är en tävling i realtid i mobilappen Snapchat av Skellefteå kommun i samarbete med lokala företag.
– Lägg till Skelleftea i din kontaktlista så får du varje dag meddelanden om var du kan hitta f ina priser och upplevelser.
– Den eller de som hinner först till en speciell plats vinner dagens tävling.

Tävlingen startar den 25 juni.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons