Annons

Wiehe till Trästockfestivalen

Annons

Mikael Wiehe

NÖJE Trästockfestivalen släpper 17 nya akter.

Det här släppets stora namn är Mikael Wiehe.

– Vi fyller på och breddar årets line-up med bland annat 50 års rutin av den svenska musikscenen i form av Mikael Wiehe och skivdebutanten med anknytning till regionen Robert Hurula. Och så lite annat gott däremellan.

MIKAEL WIEHE

Det har gått 50 år sedan Mikael Wiehe ställde sig på scen för första gången. Sedan dess har han varit en av Sveriges främsta låtskrivare med över 2 miljoner sålda album. Hans låtar har också spelats in av andra artister såsom Monica Zetterlund, Imperiet, Timbuktu, Rikard Wolff, Björn Afzelius, Thåström och Tomas Ledin. En lång rad sånger såsom Titanic, Flickan och Kråkan, Den jag kunde va, Mitt hjärtas fågel och Vem kan man lita på har blivit klassiker. Dessutom har han medverkat i det populära tv-programmet Så mycket bättre.

www.mikaelwiehe.se

AMASON

Amason

Vännerna Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Hollingby (Idiot Wind), Nils Törnqvist (Little Majorette), Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) bestämde sig för att göra musik under devisen att det inte skall vara krångligt. De spenderade några dagar i studion och kom upp med lite idéer. Idéerna blev till låtar. Låtarna till inspelningar. Bandet tar med sig lika delar av deras förflutna och musiken får ta form därefter. Det finns ingen klar framtidsvision utan de kommer fortsätta så länge det känns roligt.

www.facebook.com/amasonason
www.youtube.com/user/amasonason

HURULA

hurula

Det är inte med musik man gör revolution men detta är ett slag i rätt riktning. Hurulas första singeln ”Sluta Deppa Mig” släpptes 22:a januari. Hurula är född och uppvuxen i Luleå för att sedan flytta till Umeå och där bli en del av stadens musikscen.

Hurula har tidigare spelat i bl.a. the Vicious, Regulations och senast Masshysteri som släppte två lysande album i slutet av 00-talet på Ny våg i Sverige och Feral Ward i USA. Masshysteri slog igenom språkbarriären och turnérade trots låtar på Svenska både i Europa och USA men efter två intensiva år imploderade bandet.

www.facebook.com/hurulaofficial

MIN STORA SORG

Min stora sorg

När Anso Lundin i oktober 2012 släppte sin första EP som Min Stora Sorg var det som att en ny typ av röst klev in i det svenska musiklandskapet. En berättare som ritade upp ett nytt landskap. Ett där inget var givet, där vad som helst kunde hända. Ett landskap där du kunde komma var som helst ifrån och säga vad som helst på vilket sätt du ville.

Den uppmärksammade ”Blomstertid” var en uppgörelse med en förlorad relation, men också ett löfte om en ljusare framtid. Med ett piano och röstens stämarrangemang som karaktäristisk grund liknade varje sång en hymn. Texterna bar en tematik som kretsade kring självtvivel men levererades med en styrka som snarare gav hopp. Allt med en hotfull underton.

www.minstorasorg.com

HEAVY TIGER

Gitarristen och sångaren Maja Linn hade visionen klar för sig. Hon skulle sätta ihop det ultimata Rock \\\’n\\\’ Roll-bandet! Ett coolt band med stil och attityd, förstklassiga låtar, kompromisslösa spelningar och storslagna ambitioner. Hon hittade sina vapendragare i Astrid Carsbring på trummor och bassisten Sara Frendin, och Heavy Tiger var ett faktum.

www.heavytiger.com

HOLY

Holy är ett Umeå-baserat projekt som funnits i snart ett år. Sen starten har spelningar gjorts nästan varannan vecka, och den senaste tiden har varit den längsta pausen från livescenen som bandet hittills haft – och den pausen är bara två månader. Flitiga är bara förnamnet, och övning ger färdighet som det heter. Musiken skulle beskriver de själva som en blandning av tidigt Pink Floyd, Spock och dikter av Arturo Parrada. Vi säger helt enkelt att det är råbra.

www.soundcloud.com/hoooly
www.facebook.com/holyholyholyholyholyholyholyholyholy

RADON RIDERS

Förra årets frånvaro från Trästockfestivalen berodde på en lång och intensiv rymdresa. I universums alla hörn har dom gått på spelningar och slagits mot bossar. Vilka musikaliska tekniker har Radon Riders tyglat under denna resa? Vad för coola prylar fick dom som belöning för alla bossfighter? Kom och se Radon Riders så finner ni svaren.

www.facebook.com/pages/Radon-Riders/219406564744669

ANNORLUNDA RANDOMS

Ge mej kompisar å annat kul!!!

www.facebook.com/pages/Annorlunda-Randoms/123459282967

BLODET

Blodet

Blodet är att samla kraft. Släppa den lös. Sedan upprepa.
Frihet är kaos. Kaos är frihet.
Blodet kallades tidigare When Buildings Collapse.

https://www.facebook.com/blodetskell

ON STILITS – THROUGH ALL

Synthlandskap. reverb och allt bra.
“You can´t upstroke your way into toughness”

www.soundcloud.com/onstilts/cave-in <http://www.soundcloud.com/onstilts/cave-in>

RADIODIMMA

Radiodimma, F.D Substantial Silence, bildades hösten 2011 och består utav fyra grabbar som influeras av allt ifrån Tallest Man On Earth och Daughter till Kings Of Leon och Alter bridge. Resultatet blir en form utav gitarrbaserad indiepop med melodiska sångmelodier där man här och där också kan höra att en orgel med Lesliepedal smugit sig in. Fina texter och snygg stämsång utlovas.

www.facebook.com/pages/Radiodimma/262002150604118?fref=ts

LEVANDE DÖD

Levande Död började som en inre monolog för Erik Lahti, en diskussion med sig själv för att sortera upp i den trassliga härva som uppstår efter kris. Levande Död växte till något mer, en vandringsled från Luleå, via Skellefteå ända till västkusten och Göteborg.

www.facebook.com/levandedod?fref=ts

THE MEMORY RETURNS

The Memory Returns lever efter orden “Let´s tear this fucking place down” och det är ganska bra beskrivning av deras intensiva liveframträdanden. TMR har sedan starten 2011 turnerat över hela Sverige med sin brutala musik. Med sina tunga breakdowns och melodiösa refränger är detta en liveshow du inte vill missa! The Memory Returns musik är influerad av band så som Adept, Asking Alexandria, Parkway Drive och Bring Me The Horizon etc.

www.facebook.com/TheMemoryReturns

BEAR WITH US

bear

Stockholms Bear With Us bildades hösten 2012 och har sedan dess skrivit låtar och spelat live i en rasande takt. Bandet tar med sig mycket energi och spelglädje på scen och spelar för att ge en så bra liveupplevelse som möjligt! Musiken kan beskrivas som modern, avskalad, indierock med starka melodier och refränger, men att snacka genrer eller influenser är lönlöst, musiken är till för att upplevas!

AENIMUS

De karga Västerbottniska nätterna frammanade Ænimus, ett band som älskar att spela snabb och melodiös metal. Huvuden ska skakas, nävar ska lyftas i skyn och publiken ska skråla med i refrängerna så att det hörs över hela landet. De förmedlar musiken med hopp om att ditt inre ska skänkas mod, hopp och styrka.

http://www.facebook.com/aenimusband

THEM LEGS

Them Legs är ett partyrockband från de norrländska skogarna som med sina långa ben och kaxiga attityd ger en musikalisk örfil på en krog nära dig!

www.facebook.com/Themlegs?fref=ts

NORRDANS – SJU GÅNGER SJU

Aleksis Kivis epos Sju Bröder tolkat av sju internationella koreografer. Sju koreografer får sju dagar med Norrdans för att skapa en koreografi på sju minuter med inspirationen av var sin bror ur Aleksis Kivis roman SJU BRÖDER.

Sju spännande koreografer har fått uppgiften att tolka en av brödernas karaktär. Roy Assaf (Israel), Jarek Cemerek (Tjeckien), Katrín Hall (Island), Peter Jasko (Slovakien), Joseph Sturdy (Sverige), Lenka Vagnerova (Tjeckien) och Lidia Wos (Sverige) kommer att erbjuda var sin tolkning av Finlands mest älskade brödraskara.

https://www.facebook.com/Norrdans?fref=ts

Stora Trästockplaylisten:

Playlisten kommer att utökas när nya artister släpps. Följ den så håller du dig uppdaterad om vad som kommer på festivalen den 10-12 juli.

För att spara ner playlisten till ditt Spotify-konto, klicka HÄR och sedan på Follow

(För att spara ner playlisten till ditt Spotify-konto, klicka HÄR och sedan på Follow)

Trästockfestivalen arrangeras 10-12 Juli på Nordanå i Skellefteå.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons