Annons

Årets enklaste present?

Annons

Destination SkellefteåMaria Rautio visar hur det nya kortet ska se ut i en förstorad variant. Det färdiga kortet ska vara i kontokortsstorlek.

SHOPPING Destination Skellefteå inför ett gemensamt presentkort i Skellefteå Centrum som nu lanseras.

– Kortet fungerar sedan i alla anslutna butikers kortläsare och vi hoppas så klart på att så många som möjligt vill vara med, säger Maria Rautio.

Vet du inte vad du ska köpa i present? Nu kommer Destination Skellefteå med en lösning: Ett presentkort som fungerar på alla anslutna ställen i centrum.

– Det finns flera andra städer som har liknande lösningar och det har fungerat bra, berättar Maria Rautio, centrumutvecklare vid Destination Skellefteå.

Praktiskt fungerar det som ett konto-kort som laddas med valfri summa.

– Kortet fungerar sedan i alla anslutna butikers kortläsare och vi hoppas så klart på att så många som möjligt vill vara med, säger Maria.

Grundtanken med kortet är att öka handeln i centrum.

– Vi vill driva trafik till stadskärnan och hitta något som knyter ihop näringsidkarna ytterligare. Det här behöver inte heller bara vara butiker utan det kommer även fungera på restauranger, gym och hotell. Det går att använda på Turistbyrån och på så vis handla biljetter till ishockey och andra evenemang.

Idag, fredag 2 maj, är det premiär för kortet.

Här kan du se vilka som är anslutna »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons