Annons

Nya busslinjer på gång

Annons

Agera Mera

SAMHÄLLE Kommunen storsatsar på bussnätet, placerar en scen på torget och erbjuder gratis wifi i centrum var några av de saker som kom fram när engagerade under 35 år träffades under tisdagskvällen för att fråga ut delar av kommunledningen.

På tisdagskvällen samlades ett 100-tal engagerade människor under 35 år för att diskutera Skellefteås framtid och samtidigt inspireras av föreläsaren Johannes Hansen.

Vid mötet var kommunchefen Kristina Sundin Jonsson, näringslivschef Bengt Ivansson, och marknadschef Helena Renström på plats för att svara på alla de frågor som publiken skickade in via sms.

Bland annat framkom att det med stor sannolikhet kommer att placeras en scen på torget där band som är sugna kommer att kunna hålla konserter.

– Vi vill att torget ska vara som ett bultande hjärta, sa Bengt Ivansson innan han även utlovade fritt wifi i centrala Skellefteå från busstorget till Bryggarbacken och soffor på torget.

När kroglivet kom på tal kunde Ivansson avslöja att det fanns tre restaurangliknande verksamheter som var mycket intresserade av att etablera sig i Skellefteå utöver Espresso House som redan är känt.

– Det handlar om att hitta bra lokaler på markplan. Lediga lokaler är en bristvara, sa han.

Det som bidrog till mest applåder var när Moderaternas gruppledare Andreas Löwenhöök, som fanns med i publiken som åhörare, berättade om de 22 miljoner kronor som satts av för att utöka och ändra kollektivtrafiken.

– Det ska bli ett större, bättre och turtätare bussnät med nya linjer. Skellefteåbuss arbetar med det här nu och tanken är att det ska köra igång till hösten, sa han.

Ett till arrangemang för de under 35 år kommer att hållas den 16 september.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons