Annons

Fler artister till Trästock

Annons

Linnea Henriksson press Foto Morgon Norman

Linnea Henriksson. Pressbild: Morgan Norman

NÖJE Trästockfestivalen presenterar ytterligare tolv akter.

– Trästockfestivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal
angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Allting baserat och byggt på stadens ungdom och dess engagemang för musik och kultur.

Här är de nya akterna presenterade av arrangören:

LINNEA HENRIKSSON

Linnea Henriksson har berättat att hennes låtar ofta handlar om verkliga personer och händelser. Den senaste skivan, ”Du söker bråk, jag kräver dans”, släpptes den 14 februari, bara dryga året efter succédebuten som gav henne både förstaplatsen på Spotifys albumlista och ett P3 Guld för ”Årets Artist”.

”Du söker bråk, jag kräver dans” innehåller låtar som har beskrivits som 80-talshärlig hjärtbruten pop och Linnea själv, med bakgrund från både jazzen och popen har konstaterats av GAFFA ha ”en av Sveriges klaraste röster.”

MOTOBOY

Motoboy

Det har gått 4 år sedan Moto Boy, den omisskännliga romantikern med den “makalösa rösten“ (Sonic), släppte sitt senaste album “Lost in the Call”. Nu är han aktuell med albumsläpp och Skandinavienturné.

När Moto Boy dök upp på den svenska musikscenen 2006 med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnade han få oberörda. Hans första skivor “Moto Boy” (2008) och “Lost in the call” (2010) togs emot väl av musikrecensenterna och beskrevs som “en hel gosskör i
fjäderboa” (SVD) och ett “stort svenskt album” (DI Weekend).

De senaste åren har Moto Boy turnerat utomlands, komponerat musiken till och själv medverkat i teateruppsättningen “Lubiewo – Kärleksön” på Göteborgs stadsteater och turnerat över hela världen som gitarrist med The Cardigans.
www.motoboy.se

UTBROTT

Utbrott

Som en blandning av den renaste, finaste formen av punkrock till den tuffaste, mest öronbedövande kängpunken samtidigt.
Utbrott har skapa någonting mitt emellan. Luleå är kallt och ständigt påminnande. Utbrott har tagit vara på känslorna och sprider dom genom toner och slag. Precis dom känslorna man känner under det mörka halvåret.
www.utbrottband.blogspot.se

THE GLORIAS

The Glorias

Svartbjörnsbyn. En liten samling hus några kilometer utanför den nu mer insomnade men en gång så betydelsefulla militärtätorten Boden. En trygg plats att växa upp på, men för någon under tjugo ett oändligt kallhål.

I en normalstor villas källare, där finns ett flickrum. Det är Emmas rum. Det är där hon hänger med sina vänner. Stina, Jill, Signe och Lina. Och mellan garderoben, byrån, skrivbordet och sängen trängs en sånganläggning, instrument och några förstärkare. Dom är nämligen ett band. Hennes rum är en replokal. Så har det alltid varit.
www.facebook.com/thegloriasmusic

SKRAECKOEDLAN

Skraeckoedlan, eller “The Dinosaur/The Horror Lizard” om ni så vill, är ett fuzzrockband från Norrköping. Bandnamnet är en reflektion av bandets sound; tung och svängig rock’n’roll med inslag av doom, sludge och pop. Med kraftfulla texter på svenska, långa riff med flera lager melodier och starka refränger, har bandet kört på sedan starten 2009 och har bland annat släppt fullängdaren ”Äppelträdet”.
www.skraeckoedlan.com

ENEMY WITHIN

Enemy Within bildades 2007 i en tvättstuga i Klutmark, Skellefteå av fyra unga killar med en passion för allt vad metal innebär. Nu har bandet vuxit till sex medlemmar och nya låtar kommer på löpande band. I bagaget finns bl a två EP’s, “Our Dark History” och “The Angel of Fear” som innehåller låten ”Lost in Paradise” som blev bandets signum låt. Tidningen Norran beskriver Enemy Within som ett band med enorm spelglädje, dubbla baskaggar och stora, mäktiga refränger.
www.facebook.com/pages/Enemy-Within/111002332236

PLANETARIET

Universums storlek och form är en fråga som inte är avgjord. Universum kan ha en begränsad storlek, men det kan också vara oändligt stort. Vi har inte kunnat upptäcka någon kant inom den volym vi kan se, vilket tyder på att hela universum har minst samma radie som det ”observerbara universum”, den volym vi kan se. Men hur låter då universum och rymden? Pga vakuumet så är det helt tyst, men ifall att ljud skulle kunna uppstå så skulle det låta ungefär såhär.

CAPITAL VIECES

Capital Vieces

Rockmusik med en massa melodiska slingor och tunga gitarrer! Om ni gillar rock, gillar ni Capital Vices! Bandet spelar nu för första gången med deras nya gitarrist från Skellefteåbandet Rangifer!

FROM EXHAUST

Före detta sympatisk, icke-snusare, samt Prins Eric. Jag vill inte ens ha kul, bara flippa ur.

VOTE DUKAKIS

Vote Dukakis

Sprungna ur presidentvalet 1988 och levandes i tron om att allt de ser en dag kommer att bli deras spelar Vote Dukakis fin periferipop med blödande nagelband och avgrundsdjupa, spruckna röster. I sommar presenteras ett par nya samarbeten och ett knippe purunga låtar, tilltänkta att samlas på en kassett under juli. Kom och tyck om.

M/S

Men umami kan ju inte en lukt heta, den kommer ju aldrig att slå igenom. Borde heta nått coolt som burner, motorshipper, hipphopper, tamagotchi eller nått sånt.

Besök från London

Giant Robots

Dessutom bjuder festivalens andra artistsläpp på bredd i form av det brittiska konstnärskollektivet Giant Robots.

Giant Robots kommer till Skellefteå för att tillsammans med festivalens besökare bygga ett gigantiskt konstverk i återvunnet trä. Hur verket kommer att se ut är det ingen som vet, däremot vet vi att det kommer bli stort. Byggprocessen är nämligen organisk och alla besökare kommer att vara välkomna att delta, skriver arrangören.

Giant Robots har tidigare byggt spektakulära konstverk med ungdomar runt om i Storbritannien, men det här blir deras första framträdande i vår del av Europa.

– Det känns så otroligt kul att få välkomna Giant Robots till Skellefteå. Det knyter ihop flera säckar på samma gång. Idén kommer från en gammal medlem i föreningen, precis som vi vill att det ska gå till när vi skapar festivalen. Och samtidigt känns det kul att kunna nyttja den nya kopplingen mellan Skellefteå och London i och med vårens nya flyglinje länderna och städerna emellan, säger Tea Lindholm, festivalgeneral.

Projektet sker i samarbete med Kulturåret 2014 i Skellefteå och kulturföreningen Republiken Norrland.
Kollektivet kommer att anlända veckorna före festivalen för att tillsammans med ungdomar bygga verk på två andra ställen i kommunen. En miniturné från kust till inland.

I år arrangeras Trästockfestivalen den 10-12 juli. Sedan tidigare är Linda Pira, Stor & The Salazar Brothers och Imperial State Electric bokade.

Stora Trästockplaylisten:

Playlisten kommer att utökas när nya artister släpps. Följ den så håller du dig uppdaterad om vad som kommer på festivalen den 10-12 juli.

För att spara ner playlisten till ditt Spotify-konto, klicka HÄR och sedan på Follow

(För att spara ner playlisten till ditt Spotify-konto, klicka HÄR och sedan på Follow)

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons