Annons

Skellefteås bästa vinkrogar

Annons

Vinkrog 2014

Monica Lindgren, Bryggargatan Restaurang, Annika Jonsson, Bryggargatan Bistro, Anna Larsson, Nygatan 57 och Anita Levander, Stiftsgården tog emot diplom på måndagskvällen. På bilden saknas restaurang Los Pepes som också tilldelades en klase. Foto: Magnus Lindkvist

MAT Fyra restauranger i Skellefteå tilldelas utmärkelser av Munskänkarna i Skellefteå.
– Syftet och ändamålet är att ge vinintresserade ett bättre, bredare och mer prisvärt vinutbud, säger Anna-Karin Nilsson, ordförande i Munskänkarna sektion Skellefteå.

Munskänkarna är en ideell förening med syfte att vidga kännedomen och kunskapen om vin och andra ädla drycker, samt verka för goda och måttfulla dryckesseder. I Skellefteå finns två sektioner inom Munskänkarna som totalt har runt 300 medlemmar.

– Vi provar vin tillsammans, har utbildningar och kurser, berättar Anna-Karin Nilsson som är ordförande i stans äldsta sektion som funnits i Skellefteå sedan 1994.

Munskänkarnas Vinkrog är en utmärkelse som tilldelas restauranger som uppfyller vissa förutbestämda kriterier. Runt om i Sverige har diplom utdelats tidigare år, men det här är första gången som Skellefteårestauranger bedömts.

– Kriterierna är att krogen ska ha ett brett utbud av vin, att det ska finnas ett flertal viner glasvis, att det ska vara rimliga priser, att vinlistan ska vara informativ, att krogen har bra vinglas samt att krogens personal har bra kunskap om vin, säger Anna-Karin.

De krogar som uppfyller kriterierna får utmärkelsen en, två, tre och fyra druvklasar där fyra är högsta utmärkelsen.

I Skellefteå har Restaurang Nygatan 57 och Bryggargatan Restaurang & Bistro tilldelats två klasar. Los Pepes och Stiftsgården har fått en klase var.

– Att få en och två vinklasar är fina betyg. Fyra vinklasar har bara ett fåtal krogar i hela Sverige, säger Anna-Karin.

Anna Larsson, ägare på Nygatan 57, var glad över utmärkelsen.

– Det är både ett erkännande och inspirerande. Det är kul att de visar intresse för det vi brinner för, säger hon.

På hemsidan www.munskankarna.se kan du se hela listan på Munskänkarnas Vinkrog 2014 per ort.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons