Annons

Rent och fint

Annons

A18941_1SKÖNHET Som barn fick man frågan om man tvättat sig bakom öronen. Som vuxen får man frågan om man tvättat sig med makeup-borttagning, rengöringskräm och ansiktsvatten. Varför? Låt oss reda ut varför den rena huden är så viktig och hur vi tar hand om den.

Att säga att man inte behöver rengöra ansiktet då man inte använder makeup är som att säga att man inte behöver tvätta händerna eftersom man inte använder handkräm. Att rengöra ansiktet handlar inte bara om att ta bort det man valt att lägga dit, som makeup. Lika mycket handlar det om att ta bort det som ofrivilligt lagt sig där under dagen – död hud, bakterier och smuts.

För den som använder makeup runt ögat är en makeupborttagning det första steget i rengöringen. Olika borttagningar har olika egenskaper. De kan bland annat vara med olja, utan olja, anpassade för linsbärare, ta vattenfast makeup eller innehålla ingredienser som stärker fransarna. Vad alla har gemensamt är att de jobbar effektivt men skonsamt på den känsliga huden runt ögonpartiet och ger den extra omvårdnaden som det tunna området behöver.

Vad gäller hudens rengöringar har den som stått framför hudvårdshyllan säkert sett alternativen mjölk, olja, mousse eller gel och kliat sig lite i huvudet. Vilken är den bästa egentligen? Ingen är i sig bättre än någon annan, men precis som den stora kärleken kan en av dem vara bättre för just dig. Generellt kan sägas att en normal till torr hud uppskattar olja eller mjölk för dess fuktgivande och mjukgörande egenskaper. En normal till kombinerad hud får sin balans av mousse och en kombinerad till fet hud upplever den renande effekten av ett gel. Massera in rengöringen i cirkulära rörelser för att sätta igång blodcirkulationen och låt det tunna ögonområde vara fritt från allt som löddrar, då löddret verkar lätt uttorkande.

Sista steget i rengöringen är ansiktsvattnet, även känt som toner och lotion. Det kan ha egenskaper som mattar ned, exfolierar eller lugnar och bör anpassas efter hudtyp. Vad alla har gemensamt är att de tar bort spår av rengöring, återställer hudens ph-nivå och återfuktar huden. Kombinationen av detta gör att följande fuktighetskräm och serum lättare tar sig ned och kan tillgodogöras av huden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons