Annons

Förvandla med hjälp av batik

Annons

7-468x585

INREDNING Förvandla din tvättkorg med hjälpa av batik!

Du behöver:
– En tvättkorg
– Batik-färg
– Batik-salt
– Snören
– Limpistol

1dubehöver-468x620

Jag började med att mäta hur mycket rep jag skulle behöva föra att täcka min korg och kom fram till att tre förpackningar rep var lämpligt. Jag valde att göra min korg randig i två olika färger lila och vit. Sedan tog jag hälften av repen och la i ett batikbad. Jag blandade i en skurhink, vatten, lila batikfärg och batik salt och rörde om.

3-468x4474-468x4435-468x626

För att få färgen att fästa är tricket att hålla repet under vattnet så färgen absorberas och blir jämnt färgat. Det tog ett par dagar innan det hade torkat.
När repet var torrt så var det äntligen dags för att fästa repet på korgen. Med hjälp av en limpistol limmade jag lim på korgen och tryckte fast repet.
Jag började vid korgens underkant för att få en fin och rak startlinje. Sedan är det bara att rulla repet runt korgen tills all plast är täckt. Sedan fäste jag rep även runt kanten för att ge korgen ett finare utseende.
Fyll din nya korg med filtar, kuddar och du har en trevlig öppen förvaring.

6-468x4837-468x585

Lycka till!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons