Annons

Jack Ryan: Shadow Recruit

Annons


jackryan

FILM Jack Ryan, en före detta amerikansk militär blir rekryterad av CIA för att bevaka möjliga hot mot fäderneslandet.

Hans utgångspunkt är Wall Street, där han på ytan är en helt vanlig ekonomiexpert, men när en rysk ekonomisk jätte börjat göra märkliga överföringar anar Jack med sitt välutvecklade intellekt och känsla för siffror att något är på gång. Faktum är att ryssarna har planerat att rasera hela den amerikanska ekonomin genom ett terrordåd, och den enda som har någon möjlighet att stoppa dem, är just den knivskarpe Jack Ryan.

Jack flyger till Moskva, något som framgår av obligatoriskt blippande bokstäver som dyker upp och tydliggör detta. Redan när han kommer fram blir han utsatt för ett mordförsök, men han klarar sig med bravur mot den väldige pistolmannen som försöker förgöra honom, och detta blir bokstavligt talat startskottet för en och en halv timmes kamp på liv och död mot den farlige ryssen.

Denna film är så stereotypiskt klyschig att man i princip kunde fylla i såväl dialogerna som händelseförloppen i dess blotta förutsägbarhet. Bara själva premissen, USA mot Ryssland, känns både passé och uttjatat, som en ny, sämre skildring av en trettio år gammal James Bond-film ungefär.

Det är synd. Skådespelarna i filmen är egentligen bra, men ibland kanske skådisar ”måste” ta på sig skitprojekt, för brödfödan och det där, antar jag.

Mitt betyg: 1/5
IMDb:  6,7

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons