Annons

Film: The Wolf of Wall Street

Annons

THE WOLF OF WALL STREET

FILM Den senaste filmen av mästerregissören Scorsese är en verklighetsbaserad komedi om börsmäklaren Jordan Belforts extraordinära liv där han med en omättlig pengahunger tar sig från botten till toppen och tillbaka ned i avgrunden igen.

När Belfort påbörjar sin karriär på botten av Wall Streets börsmäklarhierarki och introduceras för drogerna, stripporna och alla prostituerade som påstås krävas för att man ska kunna hantera yrket som börsmäklare, förstår han direkt att han hamnat rätt. Han upptäcker sin förmåga att inspirera, sälja och manipulera andra för att få sin vilja igenom – något han sedan använder för att, med hjälp av sina knarklangande vänner och många starka brandtal bygga upp ett företag från ett gammalt garage, raka vägen in bland New Yorks börsjättar.

Jordan Belforts firma kan passande nog liknas vid en kapitalistisk varggrop, där den främsta drivkraften är att roffa åt sig så mycket pengar som möjligt, så ofta som möjligt, utan någon som helst tanke på vem som kan ta skada av det. Den extravaganta livsstil som alla hans fickpengar medför, och det minst sagt oortodoxa tillvägagångssättet hans företag drivs på, leder dock snart till att FBI höjer på ögonbrynen.

Filmen kan verka avskräckande lång, tre timmar, men trots det håller sig denna biografi spännande, rak och underhållande från början till slut. Ifall man ska anamma säljandet så får vi ju bara mer film för pengarna, eller hur? Martin Scorsese visar att han är en grym regissör, Leonardo DiCaprio visar ännu en gång att han är en fantastisk skådespelare, samt att det här med åldrande tydligen inte gäller för honom.

Filmen visas på bio i Skellefteå nu.

Fullständigt bioprogram hittar du längre ner på Megafonen.nu (gäller ej mobilsidan).

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons