Annons

En modern klassiker: Hemligheten i deras ögon

Annons

hemligheten

FILM Hemligheten i deras ögon, eller ”El secreto de sus ojos” som den svåruttalade originaltiteln lyder, vann en Oscar för bästa utländska film 2009 och är enligt mig en av de bästa filmerna i deckargenren.

Vi får följa utredaren Benjamin Esposito, och hur han på sjuttiotalet gräver ned sig i ett våldtäktsmord, som sedermera ska skapa privata problem för honom och medföra en svår inre kamp för att förstå sammanhangen både professionellt och privat. När han tjugofem år senare, pensionerad från sin utredarkarriär, bestämmer sig för att skriva en bok om detta specifika fall – som till hans stora förtret förblev olöst – rivs gamla sår upp, men nyfunna nycklar öppnar dörrar han inte lyckats glänta på innan…
Så till er som likt mig själv fruktlöst stirrat på trötta polisfilmer à la Wallander vill jag visa en scen ur filmen, en scen som möjligtvis kan vara en av 00-talets snyggaste?

IMDb: 8,2

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons