Annons
Annons

Kladdkakas dag!

Annons MOBILE TOP

Tyckte på riktigt att det var väl alldeles nyss?
Tydligen inte, ett år har rusat förbi och nu är vi här igen. Denna ljuva dagen!

Många är allergiska så därför delar jag med mig av ett recept jag bloggat flrut men som kanske kommit i glömska.
Det är ett bra recept på en glutenfri kladdkaka.
Så bra att  icke allergiska också verkligen tycker den är god.
Såna glutenfria recept dräller det ju inte av precis..
Man kan även göra den i formar.
~

Kladdkakemuffins

Kladdkaka med kokos & after eight

2 ekologiska ägg
1 ½ dl rårörssocker
2 dl kokosflingor
1 dl Maizena majsstärkelse
100 gram smält smör
3-4 bitar After Eight
5 msk kakao
3 krm vaniljpulver
en nypa salt

Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt kokos, kakao och salt.
Smält smöret och After Eight i en kastrull och rör om ordentligt.
Häll detta över smeten och rör om.
Tillsätt maizenan och vänd ner.
Klä botten på en form med avtagbar kant (springform) med bakplåtspapper eller smörj med lite smör och ”bröa” med kokosflingor.
Häll upp smeten i formen.
Grädda längst ned i ugnen, 175 grader i 5 minuter.
Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda 25 minuter till.
Låt kakan helst stå och stelna lite i kylen innan servering, det går även att servera direkt men då blir den mycket rinnigare.

~

I helgen ska jag göra en icke glutenfri kladdkaka med dulche de leche och marshmallows. Jaa, ni hör ju!
OMG, sockerbomb!
Du har väl inte glömt pappsen din, som har sin speciella dag på söndag. Farsdag!

Annons
Annons
Annons
Annons