Igår var vi på en väldigt rolig tillställning. En 50-årsfest. Mat, tävlingar och dans, vi som skulle hem tidigt för att orka med dagens bravader kom väl hem halv 2..
Iallafall.
Började dagen idag med att uppvakta pappan i huset med ett par skitsnygga skor. Älska Canada Snow!
Sen förbereddes lunch och tårta för Elliots mor- och farföräldrar som kom och kalasade.
Jag gjorde en sillunch med Nubbesallad, kräftsill, fransk löksill och svärfars silltallrik.
Potatis, sallad, tomater och så klart hembakat tunnbröd. Gott!
~
Svärfars silltallrik
4 hela fileér Matjesill
4 hårdkokta ägg
1 finhackad rödlök
färsk dill eller färsk gräslök
smör
Hårdkoka äggen, ca 7-8 minuter.
Finhacka rödlöken.
Hacka dill/gräslök fint.
Skala och hacka äggen.
Blanda ägg, rödlök och dill/gräslök.
Smaka av med flingsalt och nymalen vitpeppar.
Skiva fileérna i c:a 2,5 cm stora bitar.
Lägg upp sillen på ett fat och fördela blandningen över.
Häll över det ljumma skirade smöret precis innan servering.
Vill du hellre använda färdiga sillbitar av Matjesill så går det lika bra.
~
Tårtan blev enligt önskemål.
Ljusa bottnar, hallon, glasscreme, vit chokladmousse, chokladganash och grädde.
Ett mer utförligt recept återkommer jag med.
Fortsätter söndagen med soffläge!
❤