Annons

Hej torsdag!

Annons

Igår var jag faktiskt ledig hela dagen och passade på att styra upp lite jul i huset här hemma.
Att det var ”köpfri dag” igår hade jag ingen koll på, jag shoppade betydligt mer än vanligt.
Nya stjärnor och julslingor, för våra börjar vara några år nu, ljus, brickor, hyacinter och så vidare.

Jaa, jag jobbar jämt nu.
Roligt är det, men bloggen tar stryk av det.
Det gäller att prioritera varje timme just nu och just nu, en lite stund innan jag åker iväg på jobbet så tänkte jag dela med mig av ett julrecept.
Godis!
Jag älskar ju som bekant ingefära.

Ingefärskolor ca  40 stycken
————————————————————————————————————-
tid:30 min
Gillar du inte ingefära utesluter du det, eller tillsätter nåt annat gott som pepparkakskryddor, kanel eller varför inte lite apelsinzest?

1dl sirap
4 dl socker
2 dl ljust muscovadosocker
3 dl vispgrädde
1 tsk malen ingefära
1 msk smör

1.Blanda allt utom smör och ingefära i en bred, tjockbottnad kastrull. Ingefärar har en tendens att smaka beskt om den kokar länge.
2.Koka upp och låt sen koka på medelvärme tills kolorna klarar ett kulprov (se inforuta). Ta kastrullen av värmen.
3. Rör i ingefäran och sedan smöret. Häll upp på bakplåtspapper och låt den stelna.
4. Skär eller klipp i rutor och packa in i smörpapper.
5. Förvara svalt.

~

Idag efter jobbet tänker jag baka saffransbullar.
Alltså den doften…smaken..Längtar!

Ha en bra torsdag!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons