Annons
Annons

Blå och lite gult

Annons MOBILE TOP

I söndags hade vi sån tur.
Min äldsta dotter och jag åkte ut för att plocka blåbär, minst en hink var.
Efter en stunds plockande så hittade vi kantareller istället.
Tyvärr på ett ställe som redan var plockat så vi hittade liksom bara ”skräpet”.
Sen hade vi bara ögon för gula istället för blå så total blev det bara en halv hink blåbär.
Det räckte till en stor god blåbärspaj och inte mindre än 8 burkar blåbär -& vitchokladmarmelad.

Har kommer receptet på pajen, som dottern gjorde.
Den räcker till en stor form eller 6 mindre.
~

20120905-225638.jpg

Äppeltantens smuldeg

Smuldeg:
250 g kallt smör
11/2 dl råsocker
11/2 dl kokosflingor
21/2 dl vetemjöl
11/2 dl havregryn

Fyllning:
11/2 liter blåbär
Skal av 2 citroner
1/2 dl strösocker
2 msk majsstärkelse

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda allt i smuldegen utom havregrynen, tull en smulig massa.
Blanda försiktigt i havregrynen utan att de går sönder.
Blanda blåbären med citron, majsstärkelse och socker och lägg i en form.
Smula över degen.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Ät med råkräm!

~

Nu är det läggdags för mig…
Gonatt!

Annons
Annons
Annons
Annons