Annons

Snart är det dags..

Annons

Sill och nubbe!
Idag ska jag göra sillinläggningarna för morgondagens sillunch.
Det blir 4 olika sorter.
Det är ju SÅ smidigt med 5-minuterssill när man bara vill smaksätta!

Idag gör jag Kullasill, ett recept som kommer från Medlefors. Den kan jag verkligen rekommendera!
Jag ska göra den klassiska Nubbesalladen som jag alltid gör.
Jag ska även göra en senapssill och en annan sill med äpple.
Sen har jag köpt vanlig anjoviskryddad sill också.
Behöver jag säga att jag älskar sill?!

~

20120621-110234.jpg
här kommer en ny bild snart…denna är fotad ur en kokbok.

Kullasill för ca 10 pers

2 burkar matjesillfileér
½ gul lök
½ röd lök
1 knippa gräslök
1 kvist dill
3 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 msk madeira
1 tsk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar från kvarn
garnering:
kokta ägg, rödlök och purjo

Hacka lök, gräslök och dill.
Blanda hacket med creme fraiche, chilisås och madeira. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Skär sillfileérna i smala bitar och lägg i en form med kant.
Sked över cremefraiche-blandningen över sillen. Låt dra över natten.
Vid servering: Garnera med hackat kokt ägg, fichackad purjo och rödlök i ett fint mönster.
~

~

20120621-110316.jpg
Här kommer en ny bild snart, denna är fotad på en tidning.

Lök- och Äppelsill för 6-8 på buffé

1 frp 5min-sill (420 gram)
½ äpple, gärna Granny Smith
½ rödlök
½ gul lök
1 bit purjolök
1 dl majonnäs
1 dl lätt creme fraiche
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
3 msk lag från sillen
garnering:
rödlöksringar

Låt sillen rinna av, spara 3 msk av lagen. Skär sillen i 2 cm breda bitar.
Kärna ur och finhacka äpplet. Skala och finhacka röd och gul lök. Ansa och skiva purjolöken tunt.
Blanda majonnäs med creme fraiche.
Krydda med salt och peppar samt sillag.
Vänd ner sill, äpple och lök.
Låt stå i kylen 24 timmar.
Garnera med rödlöksringar vid servering.
~

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons