Började bra i fredags med goda vänner!
Klassiker på ett annat vis, räkcoctail
I den hade jag Sesamräkor (som fanns med receptet i Megatidningen nr 2 och även lite körsbärsplommontomater, mango, crispsallad, salladslök och edamamebönor (sojabönor).
Sesamräkor
för 6 som förrätt och 10 på buffé
________________________
tid: 3 min + skaltid av räkor
Severa gärna i salladsblad eller i glas.
300 gram skalade räkor (ca 1 kg oskalade)
2 msk rapsolja
1 msk sesamolja
½ dl hackad färsk koriander
1 salladslök, strimlad
1 msk sesamfrön
små salladsblad tex Little Gem (hjärtsallad)
1. Skala räkorna.
2. Blanda med övriga ingredienser.
3. Lägg upp i salladsblad eller servera i skål eller glas till vårrullarna.
~
Körde lite knytis och de tog med varmrätten, sjukt gott!
Bubbel kan man alltid njuta av. Mer bubbel åt folket!
Efterrätten blev en som du kan läsa om i torsdagens Megafonentidning! Den lägger jag inte ut nån bild på nu…
På lördagen gjorde jag tårtor, en Barbietårta och två bottnar till tårtor jag gör idag.
Bilder på den kommer om en stund!
Annars var vädret helt ok och jag har förberett allt ute i trädgården för att plantera så fort jag bara får tid.
Kvällen spenderades med två raringar på 16. Inglasning och infra, det är inte varmt på kvällarna alls nu!
Drack årets första Mojito på nyskördad mynta, gott!
På bilden är det dock Rom & Cola
I veckan ska det bli varmt! Fast det är det alltid den här veckan varje år.
Nu kommer sommaren!